hirdetés
hirdetés

Új élménycsomagok Linzben: ismerd meg a helyieket!

Az egyik leginnovatívabb európai turisztikai szervezet hírében álló turisztikai egyesület, a felső-ausztriai „Linz Tourismus” teljesen új alapokra helyezte munkáját. A szervezet frissen publikált koncepciójáról Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakértő, Linz város bécsi és magyarországi különmegbízottja tájékoztatta lapunkat.

hirdetés

„A világ turizmusa a koronavírus okozta világjárvány előtt is beteg volt már, számos vadhajtással és anomáliával, amely során a helyben élők és a látogatók közti egyensúly és harmónia megbomlott. A jövőben a turizmus menedzselésével foglalkozó szervezetek feladata a bizalom és a harmónia megteremtése, a vendégforgalom optimalizálása lesz” – olvasható a linzi turisztikai egyesület új, a jövő kihívásaira adott válaszokat bemutató munkaanyagában.

A jövőben a turisztikai desztináció-menedzsment (TDM) szervezetek feladata a helyi lakosság, a szabadidő-gazdasághoz bármilyen formában kapcsolódó szolgáltatók, illetve a látogatók közötti találkozások optimális megszervezése és generálása lesz. A desztináció helyett megteremtették az élménytér fogalmát, amely kialakítása és optimális működtetése az új TDM szervezetek alaptevékenysége. „Manapság senki sem akar már turista lenni, aki programokon vesz részt, előre meghatározott útvonalakat jár be, s elkülönülten sodródik a felkeresett térben” – írják a Linz város turisztikai feladatait számba vevő összeállításban.

Az új TDM-ek feladta ennek megfelelően a „találkozások karmesterként” a helyiek és a látogatók között gazdagító találkozásokat szervezni, interakciókat létrehozni, ezek számát növelni. Az idegenvezetők szerepe, mint „két lábon járó wikipédia” eltűnik, helyette az új megközelítés szerint ők lesznek a helyi találkozások generátorai, a látogatások házigazdái.

A digitalizáció hatásai eddig inkább a foglalási és értékesítési rendszerekben érezhetőek, de a helyi információ és élményátadás terén kevésbé. Ebből kiindulva a Linz Tourismus idéntől teljesen egyedülálló, igényvezérelt szolgáltatást vezet be, amely során a helyiekkel tervezett találkozásokat is tartalmazó, komplett városi élménycsomagok is foglalhatóak lesznek. Ráadásul mindezt az EU utazási csomag irányelvének megfelelő garanciákkal teszik elérhetővé, amely szállást és egyéb szolgáltatásokat is tartalmazhat igény szerint. A jövőben egyetlen digitális csatornába fut össze a város valamennyi kommunikációs és marketing aktivitása, amely real time foglalási és visszaigazolási lehetőséget is tartalmaz, illetve megteremti a látogatóforgalom városon és régión belüli optimális terelését.

A Linz Tourismus friss szakmai koncepciója elérhető ITT, a 2021-es programkatalógusa pedig ITT.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk