hirdetés
hirdetés

Új látványosság nyílik Rómában

Julius Caesar meggyilkolásának helyszínét igazi turistamágnesnek szánják - írja az Infostart.

hirdetés

Néhány héten belül megkezdődik Rómában a Torre Argentina téri, utcaszint alatti régészeti lelőhely renoválása, és 2022-ben szabadtéri múzeumként a látogatók előtti is megnyílik az Area Sacra, ahol Krisztus előtt 44-ben szenátorok egy csoportja halálra késelte Julius Caesart.Virginia Raggi római főpolgármester szerdai bejelentése szerint májusban indul a munka, és a "posztcovid turizmus" idejére fejeződik be az egyik legősibb római régészeti komplexum rendbe hozása.

Az egykori Mars-mezőn négy templom és egy színház maradványai fekszenek több méter mélyen az utcaszint alatt. Róma első állandó és kőből emelt teátruma a Pompeius-színház oszlopos előcsarnokában i.e. 44. március 15-én gyilkolták meg Julius Caesart. A rossz állapotban lévő antik romoknak jelenleg csak bizonyos részeit láthatják a járókelők fentről, az utcai korlátok mögül. A romterületre évtizedek óta csak a tér híres kóbor macskáinak, az őket etető önkénteseknek és alkalmanként régészeknek van bejárásuk.

A restaurálást 1 millió euróval támogatja a világhírű luxusipari cég, a Bulgari. A római ékszerház finanszírozta 2016-ban a turisták körében olyannyira kedvelt "spanyol lépcső" felújítását is. A cég 1884-ben a lépcső tetejénél nyitotta meg első üzletét.

(forrás: Infostart)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai