hirdetés
hirdetés

Új szállodák hada várja a Horvátországba utazó turistákat

Az idei nyári szezon kezdetére – vagy annak során – összesen 25 új vagy teljesen felújított szálloda nyitja meg kapuit Horvátországban; ezzel tízéves rekordot döntött az ország. Ezek mögött számos cég több milliárd kunás beruházásai állnak.

hirdetés

Az új szállodákkal több ezer új, jó minőségű férőhellyel gazdagodik Horvátország, amire szükségük is van, hiszen az összes férőhely tekintetében a szállodáknak csupán 11%- os a részesedésük. A turisztikai minisztérium legfrissebb adatai szerint ebben az évben 620 – csillaggal jelölt – hotel van Horvátországban 104.000 ággyal, valamint 20 aparthotel 1.400 ággyal.

Az egyik legnagyobb értékű – mintegy 250 millió kunás – beruházást az Isabella Island Resort cég négycsillagos Valamar Riviera elnevezésű butikhotele jelenti, amely a Porec városával szemben lévő Sveti Nikola-szigeten található. Jelenleg a vállalatnak is ez a legnagyobb projektje.

Valamar Riviera
Valamar Riviera


Valamar Riviera
Valamar Riviera

A Maistra csoport új – pontosabban felújított – butikhotele a Rovinj tengerpartján található Hotel Adriatic, ami 30 millió kuna értékű beruházással készült el. A Dogus Csoport júliusban nyit új szállodát saját, sibeniki Mandalina kikötőjében, Sibenik óvárosában pedig még egy hotel nyitása várható ezen a nyáron.

A HUP-Zagreb nevű befektetési társaság és annak leányvállalatai is építettek szállodákat Horvátországban; összesen több mint 300 millió kuna értékű beruházás eredményeként megnyílt a dubrovniki Riviérán, Srebreno területén található Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel és a Hotel Mlini.

Május végén Opatijában megnyílt a Hotel Navis névre keresztelt dizájnszálloda, majd a Hotel Ika Bellevue is, amelynek felújításához 1,6 millió kuna kölcsönt vett fel a beruházó a megyei hitelprogram keretében, míg Crikvenicában újranyitott az Omorika Hotel, amelynek felújításába 7,5 millió kunát fektettek.

Hotel Navis
Hotel Navis


Hotel Navis
Hotel Navis

A Mali Losinj-i Jadranka Hotels összesen több mint 25 millió kuna értékben újította fel a szigeten található Boutique Hotel Alhambra & Villa Augustát, valamint a Villa Hortensia luxusvilláját, ezek nyitása is ezen a nyáron várható. A Villa Hortensia érdekessége, hogy a 20. század elején épült osztrák-magyar stílusban. A tradicionális jelleget modern kiegészítőkkel és dizájnbútorokkal egészítették ki.

A Villa Hortensia látványterve
A Villa Hortensia látványterve

Krk szigetén június elején megnyitották a Villa Margaret családi szállodát, még korábban megnyílt a szintén családokat megcélzó, négycsillagos Hotel Pinia, május közepén pedig – a szintén a Krk-szigeten található – Malinska faluban nyitotta meg kapuit a Hotel Villa Rova – ez Horvátország első olyan szállodái között szerepel, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával készült el. Szintén európai társfinanszírozással újult meg a Splitben található, ötcsillagos Hotel Park is.

Hotel Pinia
Hotel Pinia

A Karisma Hotels Adriatic vállalat most nyáron fejezi be 160 millió kunás beruházását, melynek következtében ebben a szezonban tervezi megnyitni a Hotel Nimfát, a korábbi Hotel Puntát pedig felújították, és Sensimar Makarska Hotel néven, négycsillagos szállodaként üzemel újra. Május elején felépült a Pasman szigetén található Tkon nevű kis település első szállodája is, a kis méretű Hotel D'Erco.

Sensimar Makarska Hotel
Sensimar Makarska Hotel


Sensimar Makarska Hotel
Sensimar Makarska Hotel

Augusztus végén az Adriatic Luxury Hotels (ALH) jelentette be a 104 millió kunából felújított dubrovniki Hotel Kompas megnyitását, az Arenaturist vállalat a szintén felújított Park Plaza Hotel Pulát nyitotta meg idén, a HTP Korcula nevű cég pedig két szállodát is felújított Korcula szigetén.

Bár nem szálloda kategória, de egyre népszerűbb a glamping, vagyis a luxuskempingezés is. Glampinggel gazdagodott például az idei szezonra a Porec közelében lévő Valamar Camp Lanterna, melynek területén hét luxussátor és medence is található.

Mindez már eleve szép teljesítmény, a szállodákat tulajdonló és üzemeltető cégek azonban mindemellett számos más projektet is futtatnak: a folyamatos karbantartás, a környezetvédelem, az energiahatékonyság területén is sokat fektetnek be, valamint új tartalommal, programokkal igyekeznek megtölteni a szállodákat.

Valamar Camp Lanterna
Valamar Camp Lanterna

(forrás: Poslovni dnevnik)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk