hirdetés
hirdetés

Veszélyben az osztrák síszezon, ha nem ismerik el a keleti vakcinákat

Az ausztriai Salzburg tartomány vendéglátósai megoldást sürgetnek az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm vakcinával beoltott idénymunkások számára - írja a GD Consulting.

hirdetés

A salzburgi munkaügyi hivatal nyilvántartása szerint 2019-ben közel 400 szezonális munkavallási engedélyt adtak ki kelet-európai munkavállalók számára, akik a síszezonban idénymunkásként a turizmus és vendéglátás területén dolgoztak. A turisztikai szakemberek szerint az oltások elfogadásnak eltérő szabályozása jelentősen megnehezíti azt, hogy megfelelő szakembereket találjanak a szezonra.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Ha nem ismerik el Ausztriában a "keleti vakcinával" oltott szezonális munkaerő oltását, akkor komoly gondok lehetnek idén a síszezonnal – nyilatkozta az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) illetékese az ORF-nek. A „keleti vakcinával” beoltottaknak a jelenlegi járványügyi előírások szerint ugyanis vagy újra kellene oltatniuk magukat egy EMA által engedélyezett vakcinával, vagy rendszeresen teszteltetni kellene magukat. AZ ÖHV szerint az oltások teljes körű elismerése döntő fontossággal bír az ausztriai téli síszezon szempontjából. További részletek ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk