hirdetés
hirdetés

Virtuális kiállítótér a berlini magyar kulturális intézetben

A koronavírus-járvány közepette is látogatható, virtuális kiállítótérrel bővül a német főváros magyar kulturális intézete, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB), az első kiállítást pénteken, a magyar kultúra napján nyitják meg.

hirdetés

Az intézet saját fejlesztése révén több virtuális emelettel, és tetőterasszal is gazdagodik a berlini történelmi belváros múzeumi negyedénél álló neo-Bauhaus épület. Az online galériát Eln Ferenc tipográfus, grafikus és fotós tervezte, nagy hangsúlyt helyezve a kiállított művek múzeumi élményt megközelítő élvezhetőségére. Így a tárlaton navigáló látogató a kiállított fotókra kattintva nagy méretben, "közelről", részletekbe menően is megtekintheti a műveket, áll a CHB közleményében.

Fotó: Facebook.com
Fotó: Facebook.com

 A galériát Galambos Eszter Test (Álom)térben című tárlatával nyitják meg. A művész az emberi psziché és a külvilág, valamint az emberi test és környezete törékeny viszonyát vizsgálja lírai képein, amelyeken az emberi jelenlét és a jelenlét hiánya ellentétpárján keresztül fejezi ki mondanivalóját.
A galériában Galambos Eszter tárlata után Lugosi Lugó László budapesti graffitikről készített fotóiból rendezett kiállítása lesz látható, várhatóan február végétől.
 A CHB a járvány második hullámának megfékezésére egész Németországban bevezetett szabályok miatt a többi berlini kulturális intézménnyel együtt zárva tart, ezért munkatársai a virtuális térre, illetve az épületen kívül is megtekinthető, koronavírus-kompatibilis programokra összpontosítanak. Így például decemberben az intézet épületének hatalmas panorámaablakára szabott digitális fotókiállítást rendeztek az utóbbi két év legizgalmasabb eseményein készített felvételekből és a tervezett új programokra készített előzetes anyagokból.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai