hirdetés
hirdetés

WC-t pucolnak a világutazó reklámosok

Egy Johannesburgból kiugrott pár világkörüli útját néha pokolként éli meg.

hirdetés

Társlapunk, a Kreatív májusban számolt be arról, hogy a johannesburgi Chanel Cartell és Stevo Dirnberger otthagyták (valószínűleg) jól fizető reklámügynökségi állásukat, hogy álmukat követve világkörüli útra induljanak. Sokat spóroltak rá, valószínűleg néhány apró szponzort is sikerült behúzniuk, de a sok szép Instagram-fotó közepette meglepő bejegyzést helyeztek el blogjukon 25 ezer kilométer megtétele után (jelenleg épp Athénban vannak), amely arra hivatott, hogy az utazás sötét oldalával is megismertessék követőiket.

A Why we quit our jobs in advertising to scrub toilets című posztban azt írják, hogy a menő johannesburgi életnek egyenesen az ellentétébe csöppentek, mert eddig 135 wc-t sikáltak tisztára, 250 kiló tehéntrágyát terítettek szét a földeken, 2 tonna követ lapátoltak el, 60 méter utat építettek, 57 ágyat tettek tisztába, és még megszámolni se tudják, hány borospoharat töröltek tisztára (itt jegyezném meg, hogy 2 tonna követ körülbelül fél nap alatt el lehet hordani, szóval én azért annyira nem vagyok lenyűgözve, de fogalmatlanabb emberek részéről biztos ki lehet így csikarni némi sajnálatot - a szerk.).

A lényeg persze az, hogy ahelyett, hogy menő joburgi éttermekben szürcsölnék a chardonnayt, most ők azok, akik ezeket az embereket kiszolgálják, ők azok, akik gyümölcsöt, zöldséget adnak el a helyi vegyesboltban, akik takarítják a kutyapiszkot, vagy akik az infrastrukturális fejlesztések jó fizikumot megkívánó részét elvégzik.

Panaszkodnak emellett arra is, hogy a sok nehéz fizikai munka ellenére nem éppen a legfittebbek, mert kekszen és lekváron élnek, és nagyjából 5 órát alszanak egy éjjel, mert a nehéz táskáikat kell cipelni, miközben a szállásukat keresik, mivel a buszjegy nem fér bele a költségvetésükbe. Úgy érzik, néha a pokolhoz hasonlít az utazás, mert fáradtak, haza akarnak menni, és nem dolgozni, hanem egyszerűen pihenni szeretnének - de ezt állítólag nem tehetik meg, hiszen nincs pénzük.

Mindezek ellenére nagyon is jól érzik magukat, hiszen eközben megcsodálhatták a svéd erdők szépségét, a norvég fjordokat, az olasz kisvárosok sikátorait és az európai nagyvárosokat is. A saját ütemük szerint dolgoznak, és ha azt befejezték, teljesen szabadon mászkálhatnak arra, amerre nekik tetszik, és közben a kreatív ötleteiken dolgoznak. Azért biztos jól fog esni egy forró zuhany a johannesburgi apartmanjukban.

Innen.

(forrás: Adweek.com/Kreatív Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk