hirdetés

Barokk ételeket kóstolhatunk a hétvégén Fertődön

A kor gasztronómiáját, a barokk egykori ízeit elevenítik fel az első Esterházy barokk ételfőző fesztiválon, melyet a hétvégén tartanak Eszterházán, a mai Fertődön.

hirdetés

A versenyző csapatok az úri konyha és a csárdakonyha kategóriában mérhetik össze tudásukat. Az előbbiben nyolc-tíz csapatot várnak, az utóbbiban 15-20 társaságra számítanak a szervezők. A fesztivált a Tégy Magadért Kistérségi Közösségfejlesztő és Településfejlesztő Közhasznú Alapítvány szervezi. A program pénteken koncerttel kezdődik, majd a szombati nap a főzés jegyében telik. A háromfős csapatok legalább háromfogásos menüt készítenek, de az előzetes hírek szerint lesz tízfogásos ételsor is. A támogatók jóvoltából az alapanyagokat a versenyzők megkapják és a hozzávalókból a barokk kor ízvilágára jellemző ételeket kell készíteniük. Az étkeket szakértő zsűri bírálja Ferenci István mesterszakács elnökletével.

(forrás: Programstart.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk