hirdetés
hirdetés

6 milliárd eurós a forgalomkiesés az osztrák szállodáknál

Tavaly 6 milliárd eurós kiesést voltak kénytelenek elkönyvelni az osztrák hotelágazatban a szolgáltatók, míg idén már csak januárban 2 milliárd euróra rúgtak a kiesett bevételek.

hirdetés

Gernot Blümel pénzügyminiszter tájékoztatása szerint a lehető legkevesebb adminisztrációval, az online ügyfélkapun keresztül „négy gombnyomással” lehetővé teszik, hogy február közepétől új típusú forgalompótló támogatás (Ausfallbonus) kerülhessen bevezetésre a szolgáltatók számára. Ennek értelmében a referencia időszakban realizált forgalom 30 százalékának megfelelő támogatás igényelhető. A támogatás a kérvényezéstől számítva 1 héten belül a megadott számlaszámra jóváírásra kerül. Az Ausfallbonus havi felső plafonját 60 ezer euróban szabták meg a vonatkozó EU irányelveknek megfelelően.

Az osztrák pénzügyminiszter német, dán és cseh kollégájával az Európai Bizottságánál kezdeményezte a vállalkozások éves támogatási korlátjának megemelését, amely jelenleg 800 ezer euró. Az Ausfallbonus mellett továbbra is lehetőség lesz a vállalkozások fix-költségeinek megtérítésére is a központi költségvetésből. A pénzügyminiszter elmondása szerint a támogatások addig tartanak, amíg a válság. Kérdésre válaszolva nyártól számol a helyzet normalizálódásával támogatáspolitikai értelemben is. Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter reményét fejezte ki, hogy a húsvéti már komoly bevételeket hozhat az ágazatnak: az addig tartó időszakot pedig „fogösszeszorítva, de át kell vészelnünk” - hangsúlyozta.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk