hirdetés
hirdetés

A hetvenes évek szintjén az ausztriai turizmus

A Statistik Austria frissen publikált adatai alapján 2021-ben az ausztriai kereskedelmi szálláshelyek 79,5 millió vendégéjszakát könyvelhettek el az év során mindösszesen, amely utoljára 1970-ben (!) volt hasonló mértékű.

hirdetés

A veszteségek drámai mértékűek, az utolsó „békeévhez” - 2019-hez viszonyítva - közel megfeleződött a vendégforgalom: a vendégéjszakák száma 48 százalékkal csökkent. A már járvány sújtotta 2020-as évhez képest szövetségi szinten ugyan 19 százalékos forgalombővülés jelentkezett, de ez is nagyon egyenlőtlenül oszlott el, mind területileg, mind időben. A veszteségek nagy része az évkezdettől május végig tartó, majd a november-decemberben újra elrendelt járványügyi zárlatokra vezetőek vissza - írja a GD Consulting.

A tartományok közül a járványhelyzet legnagyobb vesztesi Tirol, Salzburg és Vorarlberg tartományai voltak, ahonnan 2019-hez képest 50 százalék feletti visszaeséseket jelentettek. Bécsben tavaly 2020-hoz képest ugyan szerény, 9 százalékos  növekedést mértek éves szinten, azonban a 2019-es bázishoz viszonyítva az 5 milliós vendégéjszaka szám így is 72 százalékos forgalomkiesésnek felel meg. A legkisebb veszteséggel mindeddig Karintia és Burgenland vészelte át a helyzetet, ahol a szokásos forgalom egyötöde hiányzott „csak”az elmúlt évben.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk