hirdetés
hirdetés

Dél-Dunántúli szállodák: jó kilátások, növekvő költségek

A megújult dél-dunántúli Ambient Hotel & AromaSPA szállodában tartotta meg csütörtökön idei utolsó régióülését az MSZÉSZ.

hirdetés

A régiós tagok közel fele, 14 szálloda képviselője vett részt a rendezvényen, s beszámoltak a sikeres nyári időszakról, a pozitív őszi-téli kilátásokról, illetve a mindennapokat nagymértékben nehezítő munkaerőhiányról és növekvő költségekről. Több szálloda kisebb-nagyobb fejlesztéseket végzett és a tervek között szerepelnek további beruházások is.

A jó hangulatban telt ülésen a szállodás kollégák elsőként Dr. Salamon András szakjogász tanácsait hallgathatták meg, többek között az NTAK és VIZA rendszerekkel, valamint az úgynevezett sörtörvénnyel kapcsolatban.

Őt követte Gendur András, az MTMT képviseletében, aki bemutatta a 2022-től kötelező szállodaminősítés részleteit, felhívta a figyelmet a határidőkre, teendőkre.A Társult tagok izgalmas kiállítása és az elhúzódó beszélgetések miatt hosszabbra nyúlt kávészünet után folytatódott a rendezvény a VIMOSZ főtitkára, Böröcz Lajos előadásával a munkaerőpiaci kilátásokról készített felmérés, tanulmány bemutatásával, majd az MSZÉSZ elmúlt időszakban tett törekvéseiről, tevékenységéről, a további kihívásokról és célokról, Sárvári-Deák Zsófia főtitkár tájékoztatta a tagságot.

Az ülést mind a résztvevők, mind pedig Schmidt Ferenc régióvezető rendkívül sikeresnek és hasznosnak ítélte meg.

A november 10-11-i közgyűlésen folytatódnak a személyes információcserék, tapasztalatmegosztások.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés