hirdetés

Hazai házak előfoglalási adatai a húsvéti időszakra

A húsvéti, négynapos hosszú hétvége beindítja a tavaszi üdüléseket: a Szallas.hu adatai szerint 17 százalékkal nőtt az előfoglalások aránya időarányosan az előző évhez képest. 

hirdetés

A szállásfoglaló portál megállapítása szerint a május elsejei és a pünkösdi időpontokat is foglalják már, és a nyári előfoglalások is 40 százalékkal nőttek időarányosan tavaly ilyenkorhoz képest.

29 nappal a húsvét előtt, a hosszú hétvégére szóló foglalások 17 százalékkal nőttek időarányosan tavalyhoz képest, mondta Kelemen Lili, a portál sajtószóvivője. Akadnak olyan népszerű szállások, amelyek már most teltházasak az ünnepi időszakra, de bőven vannak még szabad szállások. „Idén már bátrabban merünk távolabbi időpontokra előre foglalni az elmúlt évekhez képest – avatott a részletekbe a sajtószóvivő. – Ugyanakkor sok partnerünk bízik még az utolsó pillanatos foglalások keresletélénkítő hatásában”.

Depositphotos
Depositphotos

Először az olcsóbb kategóriákra van nagyobb igény

A korai szállásfoglalókat jellemzően az alacsonyabb ár vonzza, így ilyenkor a nem hotel típusú szállásokat viszik jobban. A hosszú hétvégéhez közeledve viszont fokozódik a hotelek iránti kereslet is, különösen a saját wellness-részleggel rendelkezőkre. A foglalások 29 százaléka apartmanba, 27 százaléka hotelbe, 25 százaléka vendégházba, 14 százaléka panzióba és 5 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól.

Egy főnek éjszakánként átlagosan 11 540 forintot kell fizetnie, ami közel 19 százalékos növekedés tavalyhoz képest. Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Nyíregyháza a magyarok legkedveltebb úti célja a tavaszi szünetben. Továbbá Hévíz, Szeged, Zalakaros, Sopron és a főváros ajánlatai a legkeresettebbek jelenleg a szállásfoglaló portál oldalán. 

Lesznek még hosszú hétvégék

Bizakodásra ad okot, hogy a nyárig még 2 háromnapos hosszú hétvége is vár ránk. „Tavaly május elseje vasárnapra esett, így nem tudjuk pontosan összehasonlítani az idei foglalási szintet az előző évivel, de egy átlagos tavalyi májusi hétvégéhez képest is számottevő, 3,5-szörös a növekedés”, mondta el a sajtószóvivő. Május végén a pünkösd is utazásra kínál lehetőséget, a tavalyi pünkösdi előfoglalások több mint dupláját rögzítették már a vendégek.

A hosszú hétvégék mellett pedig a nyári vakáció gondolata is foglalkoztatja már az utazókat. Az eddig beérkező foglalások 40 százalékos növekedést mutatnak a tavaly időarányosan idáig megtett előfoglalásokhoz képest.

Márciustól sok ház teljes gőzzel üzemel

A szállásadók is bizakodnak.„Azok a partnereink, akik a rezsi árak emelkedése miatt a télre bezártak, de korábban egész évben nyitva voltak, már szinte mind újra üzemelnek márciusban, áll még a portál közleményében. Közülük csak azok a szállodák nem nyitottak még ki, akik nagyobb beruházást valósítanak meg.” A sajtószóvivő azt is hozzátette, hogy a felújítók zömében felfrissítették, modernizálták a szobákat és a közösségi tereket, sokan energetikai korszerűsítést hajtottak végre és számos helyen a wellness-részleg is megújult az elmúlt hónapok során. 

Ezek a legkeresettebb belföldi úti célok a magyarok körében idén húsvétkor:

1.       Eger

2.       Gyula

3.       Hajdúszoboszló

4.       Pécs

5.       Nyíregyháza

6.       Hévíz

7.       Szeged

8.       Zalakaros

9.       Sopron

10.   Budapest

 

(forrás: Szállás.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk