6500 forintos belépőért nyakon is öntötték a vendégeket a hollókői húsvéti ünnepen

6500 forintos belépőért nyakon is öntötték a vendégeket a hollókői húsvéti ünnepen 

Népdalok, néptáncok, népviselet és persze locsolás minden mennyiségben - idén is több ezren ünnepelték a húsvéthétfőt Hollókőn.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
A magyarok ennyit költenek idén húsvéti ajándékokra

A magyarok ennyit költenek idén húsvéti ajándékokra  

A magyar családok ötezer forintnál többet költenek húsvéti ajándékra gyermekenként egy friss felmérés szerint.
Húsvéti programok Palócföldön

Húsvéti programok Palócföldön 

Budapesttől mindössze 1 órányira több települést is érdemes végiglátogatni húsvétkor a családi programokért.
Málta, ahol élmény a Húsvét

Málta, ahol élmény a Húsvét 

Itt nemcsak nézője, hanem aktív résztvevője is lehetünk az ünnepnek.
Húsvét Schönbrunnban

Húsvét Schönbrunnban 

A legbiztosabb jele a tavasznak az osztrák fővárosban, hogy sorra nyílnak a húsvéti vásárok.
Húsvét hétfőn a gyerekeké a pécsi kultnegyed

Húsvét hétfőn a gyerekeké a pécsi kultnegyed 

Lesz tojáskereső detektívjáték, kézműves húsvéti játszóház és Gryllus Vilmos koncert is.

Kellemes húsvéti ünnepre számítanak a szállodák 

Az utóbbi évek egyik legjobb húsvéti forgalmára számítanak, mind a fővárosi, mind a vidéki szállodák. Kivételek persze akadnak, például azok a panziók, amelyek a rezsiárak miatt már hónapok óta bezártak. De azokkal már nem foglalkozik senki. Inkább arról olvasni híradásokat, hogy egymás után nyílnak az ötcsillagos szállodák Budapesten, amelyek külföldi tulajdonosait kevéssé izgatja a villany- vagy a gázszámla - írja laptársunk, az mfor.hu.

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren 

Változatos programok várják a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban húsvétkor: "rügyfakasztó vasárnap" madármegfigyelési napot rendeznek, "vízbevető hétfőn" pedig a húsvéti hagyományokkal ismerkedhetnek a vendégek - tájékoztatta Kodácz Csengele, az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

Módosított nyitvatartás a Szent István Bazilikában 

Ápriliban a húsvéti ünnepkörre és a pápalátogatásra tekintettel változik a budapesti Szent István Bazilika látogatói nyitvatartása - tájékoztatta lapunkat az egyházi intézmény.

Bécs húsvéti lázban ég 

A bécsiek számára a születésnap és a karácsony után a húsvét a legfontosabb ünnep az ajándékozás szempontjából. Tízből heten legalább egyvalakit megajándékoznak, átlagosan ötven euró értékben. A gyerekekre még ennél is többet szánnak. Bicikli, kinti játékok és apróságok a legkedveltebb ajándékok.

Tojást is berzselhetünk húsvétkor a Skanzenban 

Ismét színes programkavalkáddal várja a látogatókat húsvétvasárnap és -hétfőn a Skanzen. Tavaszváró mulatsággal, hímes tojással, hétfőn vödrös locsolkodással kelnek életre a régi falusi ünnepek. 

A legtöbb vendég vidéken tölti a húsvétot 

Már most 410 ezer vendégéjszaka-foglalást rögzítettek a magyarországi szálláshelyek húsvétra, ami 11%-kal több, mint tavaly. A foglalások 38%-a a fővárosba, 62%-a pedig vidékre érkezett. A nemzetközi turizmus visszatérő lendületét jelzi, hogy az előző évhez képest 30%-kal több külföldi előfoglalás jött erre az időszakra a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint. A legtöbben Németországból, Izraelből és a szomszédos országokból érkeznek a vidéki szálláshelyekre húsvétra.

Locsolkodjunk együtt! 

Húsvéti ünnepek - különlegesen! Még nem volt ideje azzal foglalkozni, hogy mindjárt itt a Húsvét, és ráérne elutazni akár egy gyönyörű helyre? Segítünk! Íme néhány vonzó ajánlat, amely bearanyozhatja a közelgő ünnepnapokat! (x)

Múlt századi falusi húsvét Nyíregyházán 

A Sóstói Múzeumfalu a 19. századi falusi környezetbe repíti vissza látogatóit húsvétkor, élővé és élménydússá varázsolva a hagyományokat.

Hazai házak előfoglalási adatai a húsvéti időszakra 

A húsvéti, négynapos hosszú hétvége beindítja a tavaszi üdüléseket: a Szallas.hu adatai szerint 17 százalékkal nőtt az előfoglalások aránya időarányosan az előző évhez képest. 

Húsvét: kiugróan magas volt a költés a SZÉP kártyákról 

Az előző évhez képest most 2,1 milliárd forinttal költöttek többet, így összesen 3 milliárd 470 millió forintot fordítottak pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre és élményszerzésre ebben a négy napban. A legnagyobb, több mint 6-szoros emelkedést a kártyás költésekben a szállásadóknál mérték, de a vendéglátóhelyek is dupláztak tavalyhoz képest, a szabadidős tevékenységeknél pedig másfélszeres volt a növekedés - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Megteltek a szálláshelyek a húsvéti hétvégén 

A húsvéti hosszú hétvégén 553 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken, ami az előzetes várakozásokat is meghaladja, és 40%-kal a kiemelkedőnek számító március 15-i hétvége forgalmát is felülmúlta. A fővárosba leginkább a külföldiek, míg vidékre a belföldi vendégek foglaltak. Budapest, Balaton, Mátra-Bükk és a főváros környéke voltak a legnépszerűbb úti célok - írta a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Tojáskeresés, kalácssütés, locsolóvers fabrikálása 

Nem, most nem a húsvéti népszokásokat gyűjtöttük csokorba, hanem a cseh alapítású CPI-hotellánc magyarországi tagjainak tavaszköszöntő partijáról hoztunk friss tudósítást.

A csokinyulak hozzák elvárható formájukat 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) élelmiszer- és vegyipari laboratóriuma minden tavasszal ellenőrzi a húsvéti időszak jellegzetes termékeit. Az idén vizsgált hatvan termék közül tavalyhoz hasonlóan mindössze öt sonka sótartalmával volt probléma.

Rekordot dönthet húsvétkor a belföldi vendégforgalom 

Az előfoglalási adatok alapján már most több szállásfoglalást adtak le a húsvéti hosszú hétvégére, mint 2019-ben - közölte a Szallas.hu kedden az MTI-vel.

Így készül a húsvétra a Szentendrei Skanzen 

Két év kihagyás után ismét megrendezi a falusi húsvéti népszokásokat életre keltő programsorozatát a Szentendrei Skanzen, amely április 17-én és 18-án locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal is várja az érdeklődőket .

Idén négy napig tart a Hollókői húsvéti fesztivál 

Két év szünet után rendezik meg újra az idén négy napig tartó, pénteken kezdődő Hollókői húsvéti fesztivált; folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások, koncertek, családi és gyermekprogramok várják a Nógrád megyei világörökségi faluba látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden.

Pont a pulyka 

A pulyka a legkevésbé allergizáló húsfajta, kismamák és egészen kicsi gyerekek is biztonságosan fogyaszthatják. Igen népszerű a sportolók és a diétázók körében is.

Továbbra is tormanagyhatalomnak számítunk 

Hazánk az Európai Unió legnagyobb tormatermelője. A magyar torma jelentős része exportra megy, ahol – egyedi zamatának köszönhetően – jellemzően feldolgozóüzemek hasznosítják íz-és állagjavítóként a saját tormás készítményeikben. A hazai tormaterület nagysága azonban lehetővé teszi, hogy egész évben elérhetővé váljon itthon is friss, illetve feldolgozott formában.

Ismét készül a húsvétra a Míves Tojás Múzeum 

A pandémia okozta két év kényszerű kihagyás után újra ünnepel Húsvétkor a zengővárkonyi létesítmény április 10-17 között.

Tömve a húsvéti Lufthansa-járatok 

Több mint kétszázezer utast szállít a húsvéti időszakban a Lufthansa-csoport a járatain, a német vállalat szerint a legnépszerűbbek a dél-európai célállomások - írja az AIRportal.hu.

Tojás: áremelkedés jöhet húsvétkor 

A hazai termelől már készülnek a húsvétra. A takarmány-, energia- és munkaerőköltségek megugrása miatt már rövidebb távon, a ketreces technológia esetleges tiltása miatt hosszabb távon is további jelentősebb áremelkedésre lehet számítani.

Bensőséges ünnepet, és mihamarabbi biztonságos nyitást kívánunk! 

Szívből kívánjuk, hogy ez a furcsa, zárásokkal és korlátozásokkal teli húsvét legyen oldalunk látogatói számára az utolsó megmérettetés a covid megjelenése óta.  

Istentisztelet online, tojáskeresés FFP2-es maszkban 

Ilyen idén a húsvét a bécsieknek.

Négymilliárdos érvágás a szállodáknak a kieső húsvét 

Hagyományosan a húsvéti hosszú hétvége jelenti a tavaszi szezon igazi kezdetét a szállodaiparban. A zárva tartó hotelek csak ebben a néhány napos időszakban több, mint 4 milliárd forintos összesített bevételkiesést kénytelenek elszenvedni – mutat rá a Moore Hungary tanácsadó és könyvvizsgáló cég, hozzátéve: továbbra is reális az esélye egy erős nyári turisztikai szezonnak.

Hússzövetség: áremelés várható 

A vendéglátás járvány miatti mélyrepülése érzékenyen érintette ugyan a hústermékek hazai gyártóit, de a kiskereskedelmi forgalom bővülése részben képes volt ellensúlyozni a veszteségeket 2020-ban. Többek között a virsli és párizsi forgalma emelkedett 2019-hez képest mennyiségben és értékben egyaránt, emellett értékben a sonka forgalma is kétszámjegyű növekedést produkált tavaly.

Húsvétkor a spanyoloknál egységes korlátozások várhatók 

Március 26-a és április 9-e között a tartományok határai zárva lesznek, átjárni csak a már ismert kivételes indokokkal lehet, mint amilyen például a munkavégzés vagy az oktatás. Az intézkedés alól kvétel a Kanári- és a Baleár-szigetek.

Mit keres egy lila kötött pulcsi a Stephansdom főhelyén? 

A bécsi Stephansdom idén egy elég rendhagyó böjti lepellel, egy hatalmas, kötött lila pulóverrel készült a húsvétig tartó böjti időszakra. A kortárs képzőművészeti alkotást Erwin Wurm osztrák művész tervezte, akinek nem ez az egyetlen alkotása a székesegyházban.

Bár sokan számítottak húsvéti nyitásra, valószínűleg Pünkösd lesz belőle 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) a szakmának szóló alábbi tájékoztatásából ez derül ki.

Hamarosan kezdődhet a tömeges oltás Nagy-Britanniában 

Rövid időn belül, akár három hónap múlva elkezdődhet az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyag tömeges alkalmazása Nagy-Britanniában, és ez esélyt teremt arra, hogy húsvétig minden felnőtt megkaphatja az oltást - írta kormányforrásokat és a vakcina fejlesztésén dolgozó kutatókat idézve a szombati The Times.

A szabályok arra valók, hogy ne tartsuk be? 

A magunk mögött tudott húsvéti hosszú hétvége néhány frekventált turisztikai területe nem a magyarok szabálykövető magatartásával vonul be az ünnepek nagykönyvébe.

Nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánunk kedves Olvasóinknak! 

Nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánunk kedves Olvasóinknak!

Azt kérik a helybéliek, senki ne menjen húsvétkor Hollókőre 

Idén húsvétkor azt kérik Hollókő lakói: ne menjenek hozzájuk a turisták a járvány miatt.

Duplájára nő a forgalom a tavalyi húsvéthoz képest 

Megtelnek a wellness-szállodák a négynapos húsvéti hosszú hétvégén a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest közel négyszeresére, míg a tavalyi húsvéthoz képest csaknem a duplájára nő a forgalom. Főtt sonkával, tojásfestéssel és állatsimogatóval várják a szállásadók vendégeiket.

Onyx-költemények húsvétkor a Gerbeaud-ban 

A 2 Michelin csillagos Onyx étterem cukrásza készítette a Gerbeaud húsvéti singature desszertjét.

Egy fa, 7020 tojás 

Több mint hétezer színes tojással díszítenek fel egy fát Dunaföldváron húsvétra készülve, ezzel újabb rekordra készülnek a város lakói - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Húsvétkor még a vonat is máshogy jár 

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje. Ma a pénteki, 30-án a szombati, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - figyelmeztetett a MÁV.

Forgalmi rend változás az M3-as vonalán 

Az oktatási intézményekben március 29-től április 3-ig tart a tavaszi szünet, ebben az időszakban munkanapokon az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben. A tavaly óta ünnepnapnak számító nagypénteken, március 30-án az ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Március 31-én, szombaton a szombati, április 1-jén, húsvét vasárnap és 2-án, húsvét hétfőn az ünnepi menetrendet kell figyelni.

Ötszörös forgalom a magyarországi szállodákban 

Ötszörös forgalmat hoz a magyarországi szállodákban a húsvéti négynapos ünnepi hosszú hétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!