hirdetés
hirdetés

Felújították a Sághegyi Múzeumot Celldömölkön

Duplájára növekedett a celldömölki Sághegy Múzeum kiállítótere egy több mint hetven millió forint értékű felújításnak köszönhetően - mondta el az MTI érdeklődésére szerdán Markovics Tibor, a Sághegyi Tájvédelmi Körzetet és benne a múzeumot is gondozó Őrségi Nemzeti Park igazgatója.

hirdetés

Az 1970-es években egy sághegyi bányaépületben, transzformátorházban létesített múzeumban a hegy természeti világát, hely- és kultúrtörténetét bemutató kiállítás látható. A kiállításon bronzkori emlékeket, a szőlőművelés és a bazaltbányászat eszközeit is megtekinthetik az érdeklődők - mondta.
    A felújítást követően is a korábbi kiállítás anyagára támaszkodnak, de interaktívabb bemutatásukhoz egy galéria ráépítésével most már tágasabb hely áll rendelkezésre, a kiállítóhely duplájára bővült - fűzte hozzá Markovics Tibor.
    Elmondta, hogy a felújításhoz szükséges pénzt egy nagyobb projekthez kapcsolódva pályázaton nyerték el. A celldömölki önkormányzattal közösen pályáztak és több mint 400 millió forint európai uniós támogatást nyertek el az úgynevezett Kemenes Vulkánpark projekt megvalósítására, ennek első eleme a szerdán átadott Sághegyi Múzeum, valamint a mellette kiépített kőpark és játszótér is.
    Fehér László, Celldömölk polgármestere az MTI-nek elmondta: a Kemenes Vulkánpark építése már megkezdődött, az év végéig várhatóan befejeződik, de átadása a kivitelező kiválasztásának nehézségei, bizonyos csúszások miatt várhatóan csak jövő év tavaszán lesz.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai