hirdetés
hirdetés

Rövidebb időt töltünk a szállodákban a hosszú hétvégén

A magas benzinár miatt sokan nem utaznak el a hosszú hétvégére. De ha igen, akkor is kevesebb időt maradnak az üdülőhelyeken. Ennek ellenére a vidéki fürdővárosok forgalma megduplázódik. Ilyenkor a szállodák 60-70 százalékos telítettséggel műkődnek. Vendéglátósok tapasztalatai szerint március 15-én több magyaros étel fogy, olvasható Sárvár, Bükfürdő, és a fővárosi Aquaword közös közleményében.

hirdetés

4-5 évvel ezelőtt 3-4 éjszakára utaztak el a magyarok a hosszú hétvégékre. A válság miatt, mindez mára két- három napra csökkent. Ennek ellenére 60-70 százalékos telítettség felett működnek a szállodák. A vendéglátóegységek ilyenkor ünnepi ételekkel készülnek, ezekben a napokban jobban fogynak a magyaros, nemzeti ételek. A szállodák kávézóiban ilyenkor egy kicsit "Pilvaxosabb" a hangulat. - nyilatkozta Balogh Károly, a Bük - Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület képviselője.

Sokan ezen a napon nem tudnak elutazni a fővárosból, ennek egyik oka a magas benzinár. Ők azok, akik inkább az „egynapos üdülést” választják a lakóhelyük közelében. - nyilatkozta Juhász Szabolcs, az Aquaword Élményfürdő vezetője.

Sok vidéki fürdőben ilyenkor nagy a sorban állás a pénztáraknál, mert ilyenkor nem csak a messzebbről a városba utazók, de a helybéliek is felkeresik a fürdőket. Magyarországon az első fürdő, amely bevezeti az interneten rendelhető jegyárusítást, a sárvári önkormányzati fürdő lesz. Ezzel szeretnék elkerülni a tumultust, amely sok magyar fürdő pénztárait jellemzi ezekben a napokban. Mindemellett, a fürdőben a formaruha viselése mellett, március 15-én minden dolgozó kitűzi szíve fölé a nemzeti színű kokárdát, ezzel is jelezve, hogy ez a nap, nem egy egyszerű pihenőnap, hanem nemzeti ünnepünk. - nyilatkozta Koós Melinda, a Sárvári Gyógy és Wellness fürdő munkatársa.

Ünnepi hangulat van Hévízen is, ahol kulturális programokkal várják a vendégeket. Az ünnep előtt egy nappal nyílik Tarasz Tabaca festőművész, A Kozmopolita című kiállítása a Muzeális Gyűjtemény Kiállítótermében. Március 15-én pedig a Közéleti Kávéházban Konz Gábor színművésszel beszélgetnek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai