A kulináris élvezeteké lesz a főszerep idén Gyulán

2018. az évfordulók éve lesz: idén 150 éves a Gyulai Húsipar és 10 éves a Gyulai Pálinkamanufaktúra, melyek kapcsán 2018-ban a kulináris értékek bemutatása kerül a város turisztikai kínálatának fókuszába.

A Gyulahús Kft. és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft., valamint a Gyulai Pálinkamanufaktúra közös ajánlatot kínál a városba látogató vendégek és a gyulai szállásadók, szolgáltatók számára.

Ennek első lépése 2018. január 11-én egy sajtótájékoztató keretén belül megszervezett Gyulahús üzemlátogatás volt, ahol értékelték a 2017-es évben folyó közös munkát. Meghívást kaptak azon városi szolgáltatók, akik az elmúlt évben munkájukkal segítették a gasztronómiai értékek népszerűsítését. A legaktívabb szolgáltatók közül a Corvin és Aqua Hotel, a Komló Hotel, a Park Hotel, a Hőforrás, a Lovagvár Apartmanok, a Fáskerti Panzió és a Gyulai Turisztikai NKft. Erkel Infopontja jelezte részvétei szándékát.

E látogatási lehetőség gesztus volt a Gyulahús Kft. részéről, hiszen a cég csak kivételes alkalmakkor nyitja meg termelő üzemét a nyilvánosság előtt, hogy a húsipari szakmán kívülről érkezők is bepillantást nyerhessenek a „kulisszatitkokba”. A látogatók végigkövethették a Gyulai Kolbász gyártásának lépéseit, az előkészítéstől, töltésen, füstölésen és érlelésen át, egészen a csomagolásig.

A gyulai gasztroélmények kínálata tovább bővíthető más különleges gyulai finomságok felsorakoztatásával: dolgoznak az olyan csomagok összeállításán, melyekkel többek között a Gyulai Pálinkafesztiválra és a Kézműves Sörfesztiválra érkező vendégeink itt tartózkodását tehetjük még élménytelibbé.


Kreatív szakemberek díjazták a fővárosi projekteket

Kreatív szakemberek díjazták a fővárosi projekteket 

Három arany, egy ezüst, hat bronz, egy különdíj és egy shortlist a nemzetközi porondon.  A Budapest Brand projektjei nemcsak a budapestiek tetszését, hanem több ízben a kreatív szakemberek elismerését is elnyerték. 
Nyílik az első jégpálya a Balatonnál

Nyílik az első jégpálya a Balatonnál 

Eddig kilenc településen jelentették be, hogy idén télen elkezednek versenyezni azokért a turistákért, akik szabadidejüket télen is a Balatonon kívánják tölteni.
Ilyen volt az idei Aktív Magyarország Konferencia

Ilyen volt az idei Aktív Magyarország Konferencia 

Több, mint 400 fő részvételével került megrendezésre a 6. Aktív Magyarország Konferencia Mezőkövesden.
Megvan, jövőre mikor úszhatjuk át a Balatont

Megvan, jövőre mikor úszhatjuk át a Balatont 

2025-ben is folytatódik Magyarország egyik legrégebbi és legismertebb szabadidős-sporteseményének története: július 26-án rendezik a 43. Balaton-átúszást.
Megújult az élményalapú turizmus eszköze

Megújult az élményalapú turizmus eszköze 

A héten kerül piacra a Hotelinfo Kft. megújult terméke, a HungaryCard 365.
Ékszerdobozzá válik a belváros Pécsett

Ékszerdobozzá válik a belváros Pécsett 

A meghitt koncertek, mesék, programok mellett az adventi vásár kitelepülői gondoskodnak az ünnepi hangulatról.
Két kategóriában is díjat nyert a WING az idei CIJ Awards-on

Két kategóriában is díjat nyert a WING az idei CIJ Awards-on 

Komoly elismerésekben részesült az idén 25 éves WING Zrt., a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja.
Programhegyek a debreceni adventen

Programhegyek a debreceni adventen 

A Debreceni Advent programsorozat keretében több mint száz produkcióval várják a közönséget Debrecen főterén november 29. és december 23. között.
Több mint száz műalkotás a Szépművészeti Munkácsy-kiállításán

Több mint száz műalkotás a Szépművészeti Munkácsy-kiállításán 

Több mint száz műalkotással, valamint archív fotók, dokumentumok és kultusztárgyak segítségével tárja a látogatók elé a festőóriás életét, sikereit és életművét a Szépművészeti Múzeumban november 27-től látogatható Munkácsy – Egy világsiker története című időszaki kiállítás.
Rablók és műkereskedők nyomában a Néprajzi Múzeumban

Rablók és műkereskedők nyomában a Néprajzi Múzeumban 

A közlemény szerint a múzeum csütörtökön betekintést enged a műtárgyraktárak titkaiba. A „raktármerülés” középpontjában a rablók, tolvajok és műkereskedők állnak majd.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.