hirdetés

A próbaüzem véget ért, indul a szezon a Demjéni Termáltó Fürdőben

3500 négyzetméteres termálvízfelület várja a vendégeket az ország legújabb fürdőjében, a Demjéni Termáltó Fürdőben. A termálvizet egy 73 és egy 81 fokos hőfokú termálkút biztosítja. 

hirdetés

Hivatalosan is bekapcsolódik a magyarországi turisztikai vérkeringésbe a hazánkban egyedülálló Demjéni Termáltó Fürdő. A térség legújabb turisztikai látványossága a Demjéni Termáltó Fürdő az Egri Korona Borház területén található.

A fürdő decemberben nyitotta meg kapuit belső medencéivel, a fürdőházzal. Az arra járók már jól láthatják, hogy 3,5 hektáros terület a próbaüzem után készen áll a nyári szezonra, hiszen 3500 m² 28–30 Celsius-fokos termálvíz felülettel, a parton napozóágyakkal, napernyőkkel csábítja a vendégeket.

A környéken egyedülálló mediterrán jellegű, tengerpartot idéző fürdő a felnőtteknek és a gyermekeknek is kellemes kikapcsolódást nyújt egész évben. A fürdőházban 34–36 fokos gyógyvíz segíti a regenerálódást. Fával fűthető szaunával, óriás csúszdával és két strandröplabda-pályával egészül ki a kínálat, míg a gyerekeknek készült, sekély vizű medencét a nap káros hatásait kiszűrő napvitorlákkal szerelték fel.

A fürdő mellett nagy befogadóképességű személyautó és busz parkoló található, mely használta ingyenes.

A vízellátást két termálkút biztosítja, az egyik 1515 m mélységű, ebből 73 fokos termálvíz tör fel, a másik 1625 m mély, ebből 81 fokos termálvizet nyer ki az üzemeltető, ezek a termálvizek megfelelő hűtési technológián átesve jutnak a tóba.

Az üzemeltetők reményei szerint a létesítmény a forró nyári napokon kedvelt turisztikai célponttá válhat nemcsak a megyében és a régióban, hanem az egész országban.

A létesítmény jelenlegi nyitvatartása, amely a vendég igények alapján a jövőben változhat is: vasárnaptól csütörtökig 09.00 órától 19.00 óráig, míg pénteken és szombaton 09.00 órától 22.00 óráig várja a Fürdő vendégeit.

 A Demjén Termáltó Fürdő gyógyvízének összetétele – gyógyhatása:

A nátrium-kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvízének jelentős a vas és a kovasav tartalma. A kén olyan vérellátás nélküli szövetekbe is beépül, amilyen például a porckopásos végtagízületi megbetegedések esetén az ízületi porc, amely kénes fürdőkúra hatására jelentősen javulhat.

A szervezetbe jutott kén az ereket és a koszorúereket tágítja, valamint a szív vérellátását is segíti. Így a fürdőkúra alkalmazható a reumatikus bántalmak csökkentésére, ízületek kopásos degeneratív elváltozása, csontritkulás, köszvény esetén, csontsérülések, ortopédiai műtétek után kezelésére.

A víz a bőr faggyúmirigy megbetegedésére, valamint gyulladásos bőrbetegségekre is hasznos. A kalcium gyulladáscsökkentő hatású, míg a magnézium fokozza a szervezet stressztűrő képességét. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai