Anthony Bourdain: a New York Cafétól a Belvárosi Disznótorosig

Az amerikai tévés személyiség Magyarországról készít filmet, így végigjárja azokat a helyeket, amelyek egyértelműen hazánk jellegzetességeit, sajátosságait, értékeit mutatják be. Ebből a sorból nem maradhatott ki a New York Kávéház sem, ahol nem csak forgatott, de kóstolt is az amerikai sztárszakács. 

Nemrég az Élesztő nevű sörözőben járt, most pedig a New York Caféban töltött két munkanapot Anthony Bourdain. Az első napon 9, a másik napon 5 órát dolgozott kollégáival a patinás épület falai között. Nem csak a különleges kialakítású kávéház részletei kötötték le a stáb figyelmét, több órát töltöttek a konyhában is Wolf András séf társaságában, hogy minél szebb és izgalmasabb felvételeket készíthessenek.

Pihenésképpen egy négyfogásos menüt rendelt magának Bourdain: megkóstolta a libamájpástétomot zöldhagymával és lilahagyma lekvárral, a bárány ragulevest tárkonnyal, a csülökpörköltet bulgurral, valamint a fogasfilét petrezselyempürével, mézes paszternákkal és édeskömény salátával. Természetesen a fogásokat hazai borokkal tette teljessé, az itallapon lévő nedűkből pohárba került az Árvay Furmint, a Gere Merlot, valamint a Béres Magita. A Magyarországról készült film nagyjából fél év múlva kerül a CNN műsorára.

Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője. A CNN-en futó, utazással és ételekkel foglalkozó műsort a világ számos országában felvették már, de Európán belül eddig csak Spanyolországban, Szicíliában, Koppenhágában, illetve Oroszországban dolgoztak. Egészen mostanáig Közép-és Kelet-Európában nem készítettek egyetlen epizódot sem.

Anthony Bourdain a Belvárosi Disznótorosban is megfordult, melyről a Taste Hungary Facebook-oldala posztolt fotókat a közösségi oldalra.


Hetven éves a Cserkeszőlői Fürdő – ünnepi hétvége május 1-jén

Hetven éves a Cserkeszőlői Fürdő – ünnepi hétvége május 1-jén 

Május 1-jén a jubileumi ünnepség keretében izgalmas programokkal és kedvezményekkel várják a látogatókat.
Fontos elismerés a Cityrama DMC fenntartható gyakorlatiért

Fontos elismerés a Cityrama DMC fenntartható gyakorlatiért 

A díj a Cityrama DMC hosszú távú erőfeszítéseit ismeri el a fenntarthatóság és a vállalati, társadalmi felelősségvállalás (CSR) terén.
Körkép Budapest gyógyfürdőiről – ez várható 2025-ben

Körkép Budapest gyógyfürdőiről – ez várható 2025-ben 

Tény, hogy egyik legfontosabb turisztikai vonzerőnk, a fővárosi történelmi fürdőinek egy része felújításra szorul.
Kakasozás és pittyezés: majális a Skanzenben

Kakasozás és pittyezés: majális a Skanzenben 

Májust gyakran nevezik zöld hónapnak, hiszen a természet, a fák és virágok újjászületésének ideje.
A gyönyörködtetés művészete – kiállítás Budapesten

A gyönyörködtetés művészete – kiállítás Budapesten 

Három nő, három művészeti ág, egy közös nyelv: megnyílt a PRIMAVERA kiállítás a FISE Galériában.
Idén is Háromváros Kerékpáros Fesztivál

Idén is Háromváros Kerékpáros Fesztivál 

Június 7-én és 8-án rendezik meg negyedik alkalommal Békéscsabán, Békésen és Gyulán a Háromváros Kerékpáros Fesztivált .
Programhegyek az Európa-napon

Programhegyek az Európa-napon 

Izgalmas programokkal és hasznos információkkal várják a szervezők az érdeklődőket az Európa-napon és az immár hagyományos EU-s futáson.
Kék Zóna Noszvajon

Kék Zóna Noszvajon  

Különleges eseménynek adott otthont a Nomád Hotel & Glamping.
Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat

Flash Award: lezárult a jelentkezés, már bírálják a pályázatokat 

Hatvanhárom pályázat érkezett a MaReSz idei versenyére.
Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar

Első önálló koncertjét adja Budapesten a skót sztárzenekar 

Június 11-én először lép fel önálló koncerttel Magyarországon a Biffy Clyro.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.