Gordon Ramsey és Károly király is kóstolta a szombathelyi srác főztjét

Gordon Ramsey és Károly király is kóstolta a szombathelyi srác főztjét 

Simon Benjámin évről évre körbeutazza a világot a Forma–1 csapatával. A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig.
A szakács, aki próbál kijönni a függőségéből, és ezt meg is írta

A szakács, aki próbál kijönni a függőségéből, és ezt meg is írta 

Az élet írja a legjobb forgatókönyveket. Ez a megállapítás különösen igaz, ha valaki olyan érdekes életúttal van megáldva, mint Mógor Attila, az ismert szakács. 
Egy tehetséges, fiatal szakács nincs többé

Egy tehetséges, fiatal szakács nincs többé 

Hihetetlenül sokkoló, fel nem fogható hír érkezett a Matusz-Vad Zrt. házatájáról.
Jelentés a konyhából

Jelentés a konyhából 

Egy budapesti szakács arról, honnan indult, miképp dolgozott különböző konyhákon a járvány előtti időkben, és milyen tervei vannak az elkövetkezendő időszakra. Bár ez egyetlen ember története, de akár lehetne többé is, mert esete nem egyedi, hanem manapság nagyon is általános.
Szemléletváltásra van szükség

Szemléletváltásra van szükség 

A Magyar Turisztikai Szövetség februártól kezdve minden hónapban egy zártkörű sajtóreggeli keretében betekintést nyújt egy-egy szakmai szervezet napi munkájába, gondjaiba, eredményeibe, felfedve a „számok” mögötti mélyebb szakmai összefüggéseket. 09.25-én a a minőségi magyar gasztronómia, cukrászat volt terítéken.
Balatonon a bérek jelentősen emelkedtek, a munkaerőhiány kezelhető

Balatonon a bérek jelentősen emelkedtek, a munkaerőhiány kezelhető 

A balatoni kiemelt üdülőövezetben jellemzően 50 százalékkal nőttek a bérek az elmúlt két-három évben, a munkaerőhiány kezelhető, a balatoni vendéglátósok felkészültek az idei szezonra - közölte Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke pénteki sajtótájékoztatóján Balatonföldváron.
Bréking: Holtan találták a híres tévés szakácsot

Bréking: Holtan találták a híres tévés szakácsot 

A CNN tévése, az egyik leghíresebb tévés szakács és riporter, számos könyv szerzője, 61 éves volt.
Ki képviselje hazánkat a szakácsverseny európai döntőjén?

Ki képviselje hazánkat a szakácsverseny európai döntőjén? 

A kiválasztás és felkészülés folyamata elkezdődött. A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2017. augusztus 30-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
Széll Tamás élőben fog főzni a Facebookon

Széll Tamás élőben fog főzni a Facebookon 

A Lidl akciójának lényege, hogy a nézők együtt főzzenek a híres szakáccsal.
Olaszul l’enni jó

Olaszul l’enni jó 

„Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok” – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éve étteremtulajdonosként is mindent megtesz azért, hogy hitvallását megismertesse a budapesti közönséggel is. A Kossuth Kiadó gondozásában néhány napja jelent meg az Olaszul l’enni jó című kötet, amelyben Gianni arra vállalkozott, elmeséli azt a hosszú és rögös utat, amely egy olasz kisvárosból Budapest belvárosába, egy sikeres és jól működő étteremhez vezetett, miközben beavat minket egy étterem működésének rejtelmeibe is. Alapanyagbeszerzés, kihívások egy konyhán és az étlapváltás nehézségei. A Pomo D’Oro fogalom az olasz gasztronómiát kedvelők körében, így minden bizonnyal sokan lesznek kíváncsiak az autentikus receptekkel kiegészített, gyönyörű fotókkal illusztrált kiadványra.

Magyar szakácsért és cukrászért izgulhatunk a jövő héten 

Magyar szakácsok és cukrászok a WACS világversenyen, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség gálavacsorája, országos tanulóverseny év végén - hírek az MNGSZ világából.

Menekült séfek fesztiválja lesz Párizsban 

A migránsokról kialakult kép megváltoztatására menekült séfek fesztiválját hirdette meg tíz párizsi étterem. 

Valami zord 

Sosem tudtam feldolgozni, milyen az a sós levegő, de biztos az volt. Csapkodott kifelé az a furcsa tenger. A látványától is fáztam. Ebédelni hívtak. Az asztalnál három spanyol várt minket. „És meddig maradtok?” – kérdezte az egyik. „Egy év” – feleltem. „Ezt te sem gondolod komolyan…”

Álrabbi szakács 

Kiderült Poznan rabbijáról, hogy valójában egy katolikus szakács - olvasható a hvg.hu-n.

Hajónapló 

Míg nekünk, magyaroknak örök kedvenc turisztikai célpontunk a Balaton és Horvátország, addig az Egyesült Államok lakosainak a szinte kötelező egyetemi évek után jön egy európai trip, majd a „cruising”, vagyis az óceánjárózás.

Hatan versenyezhetnek a Bocuse d’Or magyarországi döntőjében 

A Bocuse d’Or magyarországi döntőjének december 13-i selejtezőjén Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád jutott tovább a magyarországi döntőbe és elindul Széll Tamás,  a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf is. A tét nem kisebb, mint hogy ki képviselheti jövőre Magyarországot a Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyen. 2016 májusában Európa 20 országának legkiválóbb séfjei versenyeznek majd hazánkban.

A szakács, aki sosem volt a szavak embere 

A németországi Bavaria tartomány szülötte, Peter Knogl hajlamos nagyon rövid és tömör, néhány szavas válaszokat adni interjúi során. Az első benyomás alapján a hórihorgas szakácsot nem ismerők akár fennköltnek és másokra oda nem figyelő alaknak is gondolhatják.

Kezdődik a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar selejtezője 

Sorsdöntő nap lesz 2015. december 13. annak a 11 szakácsnak, akiket pályázatuk alapján a zsűri alkalmasnak talált a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének selejtezőjére. A decemberi elődöntő egyben a verseny legnagyobb rostáját is jelenti, hiszen a 11 induló közül 4 – maximum 6 versenyző juthat tovább a magyarországi döntőbe, s képviselheti adott esetben Magyarországot a 2016. május 10–11-én Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2016 szakácsversenyen.

Főzőshow kell a szakács- és pincérhiányra? 

A turizmus jövőjét fenyegeti, hogy hiányszakmává vált több vendéglátós és szállodai munkakör. Ismét rossz dologban sikerült felzárkózni a nyugathoz…

Szállodásokat is várnak a hagyományőrző magyar ételek versenyére 

Gasztronómiai versenyt hirdetett a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, melyre várják a résztvevők jelentkezését.

Ismételten a szakképzési törvény módosítását sürgeti az MVI 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete levélben fordult a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes helyettes államtitkárához, hogy megsürgesse a szakképzési törvény módosítását.

Bárki megrendelheti a New York-i séf félkész gourmet fogásait 

Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata. A cég félkész gasztronómiai fogásokat szállít házhoz, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet és frissen tálalhat.

Hideg zuhany szakács- és cukrásztanuló fronton 

Hideg zuhanyként ért több nem állami szakiskolát, hogy jövőre már nem taníthatnak ingyenesen egyes szakmákat. A sok hátrányos helyzetű diákot tanító, baptista fenntartású iskolák például minden férőhelyet elvesztettek. Mindez ráadásul azután derült ki, hogy a fiatalok már beadták a jelentkezésüket a választott középiskolába. Három hét maradt, hogy az iskolák az állammal megállapodjanak, ha nem sikerül, el kell küldeniük a gyerekeket.- olvasható a vs.hu oldalán.

Cukrász-, szakács- és pincértanulók versenyeztek 

2015. január 16-án, pénteken, hét iskola 31 tanulója részvételével sikeresen lezajlott az idei évi Dobos Emlékverseny. A szakközép- és szakiskolás tanulók számára rendezett cukrász, pincér, szakács szakmai, és a három szakmát összesítő csapatversenyen a tanulók által készített versenymunkák kápráztatták el a zsűri tagjait és a versenyt megtekintő vendégeket.

Anthony Bourdain: a New York Cafétól a Belvárosi Disznótorosig 

Az amerikai tévés személyiség Magyarországról készít filmet, így végigjárja azokat a helyeket, amelyek egyértelműen hazánk jellegzetességeit, sajátosságait, értékeit mutatják be. Ebből a sorból nem maradhatott ki a New York Kávéház sem, ahol nem csak forgatott, de kóstolt is az amerikai sztárszakács. 

Jobb lesz az étel, ha lát minket a séf 

A The Daily Meal beszámolója szerint a Harvard Egyetem kutatói arra jutottak, hogy az étel objektíve finomabb lesz, ha elkészítése közben a szakács látóterén belül maradunk.

1000 séf főz együtt 5 kontinensen 

Magyarok is jelentkezhetnek a globális gasztronómiai eseményre.

Borok, libák, szállodák 

Csaknem száz hazai pincészet borai, liba- és egyéb ételkülönlegességek, négy vidéki szálloda séfjei, lakosztályétterem, borkurzusok és koncertek várják az idén Borok, libák, szállodák alcímmel meghirdetett Márton-napi Borfesztiválra látogatókat a Gellért Szállóban november 7. és 9. között.

Szakácsokat keresnek Ausztráliába 

Újra felkerült az ausztrál hiányszakmák listájára a szakács, így könnyebben utazhatnak be a távoli országba munkavállalás céljából a séfek. 

Magas minőségű szakácstanuló munkák az SZKTV döntőjén 

A szakács szakmunkás tanulók versenyén két verseny feladatott kell teljesítenie a tanulónak. 

Danubius Tanulóverseny nemzetközi szabványok szerint 

Idén 43. alkalommal került megrendezésre a Best Western Hotel Hungariában a Danubius Tanulóverseny, ahol a legjobb szakács, cukrász és pincér tanulókat jutalmazták.

Egy doboz paradicsomkonzerv határai 

Végre összefogás és párbeszéd több oldalról: mind a szakács oktatói oldal prominens képviselői, mind a különböző vendéglátós szakmai szervezetek vezetői megjelentek azon a szakmai egyeztető fórumon, amelyet június 26-án tartottak a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolában, Varga Zoltán igazgatóhelyettes kezdeményezésére ahol a témák a szakácsok vizsgatételeinek megújítása, illetve a gyakorlati oktatás problémái voltak.

Modern szakácsképzés indul Magyarországon 

A Magyar Gasztronómiai Egyesület új szemléletű kurzusai szeptemberben kezdődnek.

Szakács, cukrász és felszolgáló tanulók versenyeztek az Arazban 

Első alkalommal rendezték meg a Continental Hotel Budapest különtermében az ARAZ étterem szakács, cukrász és felszolgáló tanulóinak versenyét a napokban.

Beszólt a vendég, szúrt a séf 

Olaszos temperamentummal reagált egy pizzéria szakácsa az egyik vendég kritikájára: konyhakéssel támadt a férfire, aki azt merészelte mondani: a pizza pocsék - adta hírül a Webbulvár.

Kreativitás a konyhaművészetben 

A Baranyai Gasztronómiáért Egyesület és a MNGSZ Pécs és Környéke Regionális Szervezete Berényi Imre és Kiss Károly emlékére „KREATIVITÁS A KONYHAMŰVÉSZETBEN” című szakács és pincér versenyt rendezett a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tankonyhájában és tanéttermében.

Három évig tanulhatnak a szakácsok, pincérek, cukrászok 

Ősztől számos képzési intézményben visszaáll a szakmunkásképzés hároméves, gyakorlatorientált rendszere, jövőre pedig országszerte mindenhol bevezetik a rendszert.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia felhívása a magyar szakácstársadalomhoz 

Magyarok! Szakácsok! Az utóbbi évtizedek egyik legsúlyosabb ökológiai katasztrófája következett be a minap Veszprém megye nyugati részén. Szörnyűség pusztított Kolontár és Devecser községekben, valamit a környező vidéken. Mars-béli látványt nyújt a táj. A Marcal teljes élővilága már kipusztult és a károk elhárítása csak most kezdődött el. A vörös iszap lerakódásának következményeit még csak felbecsülni sem lehet. A környék élővilágát a kihalás veszélyezteti.

Szakácsot keresnek Németországba 

Németországi (Bajor, Baden-Württemberg) szálloda, étterem szakácsot keres.

A világ legnagyobb hamburgere  

Az ausztrál szakácsok gigahamburgere mindennel együtt 95 kilogrammra sikeredett - írja a Magyar Online.

Magyar szakács lett a provencei Four Seasons legjobb dolgozója 

Ha megkésve is, de nagyszerű hírt kaptunk Franciaországból. Nem az érintett kürtölte világgá, hanem egy itthon dolgozó kollégája árulta el: magyar szakács, a 31 esztendős Juhász Gergő lett a Cannes melleti Four Seasons Hotelben a 2009-es esztendő legjobb dolgozója.

A főzés forradalma: sütés és gőzpárolás egyben 

Nem csak a reformkonyha kedvelőinek, hanem mindenkinek, aki gyorsan és kényelmesen szeretne ízletes és egészséges ételeket készíteni, szüksége van egy gőzpárolóra. A Miele új fejlesztésű, DGC 5080 XL kombi gőzpároló készüléke a legigényesebb háziasszonyoknak és hobby szakácsoknak is megoldást kínál az egyszerűbb és az összetettebb ételek elkészítésében is.

Ismét segít a Vendég & Hotel, a Baptista Szeretetszolgálat és Buday Péter mesterszakács 

Csütörtökön az árvíz sújtotta területekről 50 gyermeket hoz Budapestre a Baptista Szeretetszolgálat, hogy a tragikus napok után egy igazán gondtalan, vidám élménnyel is gazdagodjanak.

Tarhonyával vett elégtételt a zsűrin a szakács 

Ráborította a zsűrire a tarhonyát a kunszentmártoni főzőversenyen egy feldühödött férfi. A hagyományos szombati rendezvényen azért robbant ki vita, mert a versenyzőnek nem tetszett az értékelés. Az indulatos férfit kijózanítóba vitték - adta hírül az RTL Klub.

Megnyitott a pécsi Corso Hotel 

Május 11-től pedig az első konferenciavendégek is megérkeznek a házba, amelynek 81 szobájából jelenleg 74-et foglaltak le. A ház első konferenciavendégei német óvodapedagógusok, akik egy hétre érkeztek az EKF program támogatásában.

Bocsánatot kért a cigány szakácsot elhajtó főiskola 

Ápolatlan megjelenésre hivatkozva nem vett fel szakácsnak egy főiskola egy roma jelentkezőt, holott korábban a konyhafőnök szakmai tudása és tapasztalata alapján megfelelőnek találta az állásra - írja az Origo.

Fúziós étellel nyert a mesterséf 

A rangos Masterchef nevű tévés főzőverseny győztese egy fúziós étellel nyerte el az első díjat. A szakács a szagokból kiindulva dönti el, hogy milyen ízeket kombinál össze.

Bővült az enoteca & bistro CORSO szakembercsapata  

Április 20-tól chef de cuisine beosztásban csatlakozik a pécsi étterem csapatához Kovács Árpád - adta hírül a diningguide.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!