Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Április utolsó hétvégéjén megnyílt Magyarország legújabb gasztrokulturális közösségi tere, amely kulturált szórakozásra, találkozásra és gasztronómiai élményekre hívja a látogatókat.

Miskolci Soho több mint másfél milliárd forintos magánberuházásnak köszönhetően valósult meg. Ennek eredményeként egy korábban elhanyagolt parkoló alakult át vibráló közösségi térré, ahol

a minőségi gasztronómia, a zene és az igényes környezet találkozik.

Miskolc új lüktető szíve egyúttal a város legújabb turisztikai attrakciója is, amely maximálisan kielégíti a kulturált éjszakai életre vágyó turisták igényeit.


Fotó: Visit Miskolc

Az új, ingyenesen látogatható gasztrokulturális közösségi tér célja, hogy a városlakóknak és a látogatóknak egyaránt helyet adjon a találkozásra, a kikapcsolódásra, legyen szó egy kávéról, egy pohár borról vagy egy esti koncertélményről. A Miskolci Soho tiszta, biztonságos, világos és barátságos helyszínt kínál, ahol a gasztronómiai különlegességek mellett a kulturális programok is kiemelt szerepet kapnak. A késő esti órákban – tekintettel a környékbeliekre – a tér hangulata átalakul a csendesebb, meghittebb beszélgetések veszik át a szerepet, a látványt pedig állandó fényfestés színesíti.

Ha egy külföldi, vagy egy barát érkezik Miskolcra, rögtön a belvárosban kezdi. Egy város erejét mindig a belváros minősége mutatja meg. Két-három éve, amikor az ötödik épülettömbünket fejeztük be, döntöttük el Kovács Zoltán barátommal, hogy ezzel a területtel kezdünk valami

– mondta dr. Hajdú László ötletgazda, az Expert Holocor Kft. ügyvezetője. 


Fotó: Visit Miskolc

További résztvevők, akik a hely kialakítását segítették: Lipták Ádám (Melon Café & Bar), Farkas Orsolya, Szakács Szilárd, Vass László (Rockabilly Chicken), Bárczi Tamás (A Leves és Burger, Fröccsterasz), akik mind lokálpatriótaként Miskolcon szeretnének maradni és ezért a városért akarnak tenni.
Az új közösségi tér a Széchenyi, Szentpáli, Régiposta és Kazinczy utcák által határolt közterületen mostantól a város egyik legizgalmasabb találkozóhelye lehet, amely tovább erősíti Miskolc szerepét a belföldi turizmus térképen.


Átlagosan több mint két italt fogyasztanak a magyarok egy alkalommal

Átlagosan több mint két italt fogyasztanak a magyarok egy alkalommal 

A kutatás arra is rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Magyar borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Magyar borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.