Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Április utolsó hétvégéjén megnyílt Magyarország legújabb gasztrokulturális közösségi tere, amely kulturált szórakozásra, találkozásra és gasztronómiai élményekre hívja a látogatókat.

Miskolci Soho több mint másfél milliárd forintos magánberuházásnak köszönhetően valósult meg. Ennek eredményeként egy korábban elhanyagolt parkoló alakult át vibráló közösségi térré, ahol

a minőségi gasztronómia, a zene és az igényes környezet találkozik.

Miskolc új lüktető szíve egyúttal a város legújabb turisztikai attrakciója is, amely maximálisan kielégíti a kulturált éjszakai életre vágyó turisták igényeit.


Fotó: Visit Miskolc

Az új, ingyenesen látogatható gasztrokulturális közösségi tér célja, hogy a városlakóknak és a látogatóknak egyaránt helyet adjon a találkozásra, a kikapcsolódásra, legyen szó egy kávéról, egy pohár borról vagy egy esti koncertélményről. A Miskolci Soho tiszta, biztonságos, világos és barátságos helyszínt kínál, ahol a gasztronómiai különlegességek mellett a kulturális programok is kiemelt szerepet kapnak. A késő esti órákban – tekintettel a környékbeliekre – a tér hangulata átalakul a csendesebb, meghittebb beszélgetések veszik át a szerepet, a látványt pedig állandó fényfestés színesíti.

Ha egy külföldi, vagy egy barát érkezik Miskolcra, rögtön a belvárosban kezdi. Egy város erejét mindig a belváros minősége mutatja meg. Két-három éve, amikor az ötödik épülettömbünket fejeztük be, döntöttük el Kovács Zoltán barátommal, hogy ezzel a területtel kezdünk valami

– mondta dr. Hajdú László ötletgazda, az Expert Holocor Kft. ügyvezetője. 


Fotó: Visit Miskolc

További résztvevők, akik a hely kialakítását segítették: Lipták Ádám (Melon Café & Bar), Farkas Orsolya, Szakács Szilárd, Vass László (Rockabilly Chicken), Bárczi Tamás (A Leves és Burger, Fröccsterasz), akik mind lokálpatriótaként Miskolcon szeretnének maradni és ezért a városért akarnak tenni.
Az új közösségi tér a Széchenyi, Szentpáli, Régiposta és Kazinczy utcák által határolt közterületen mostantól a város egyik legizgalmasabb találkozóhelye lehet, amely tovább erősíti Miskolc szerepét a belföldi turizmus térképen.


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolója

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolója  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.