hirdetés
hirdetés

Azt kérik a helybéliek, senki ne menjen húsvétkor Hollókőre

Idén húsvétkor azt kérik Hollókő lakói: ne menjenek hozzájuk a turisták a járvány miatt.

hirdetés

A húsvéti hagyományok ellenére, idén azt kéri Hollókő, turisták ne látogassák meg a falut az ünnepekkor sem. Hollókőn komoly hagyományai vannak a húsvéti népszokásoknak és minden évben mintegy 15 ezer ember lepi el az ünnepekkor a 330 fős falut.

Erről a hollókői húsvéti felvonulásról idén senki nem marad le
Erről a hollókői húsvéti felvonulásról idén senki nem marad le

Idén a koronavírus-járvány miatt azt kérik, hogy senki ne menjen a településre, a Húsvéti Fesztivál elmarad – írja a hvg.hu hírportál.

Az önkormányzat a honlapján azt kéri mindenkitől, hogy a hollókőiek egészsége érdekében ne látogassanak a községükbe, egyébként is zárva maradnak a múzeumok és az információs központ is.

A község polgármestere, Szabó Csaba azt mondta, a parkolókat lezárják, szalaggal körbekerítik, nagyon remélik, hogy az egyébként szívesen látott turisták idén nem özönlik el a falut. Azt is elmondta: Ha mégis megtennék, akkor kénytelenek lesznek a rendőrség segítségét igénybe venni.

Hollókő egyébként a maga módján ünnepelni fogja a húsvétot: aki teheti felveszi a népviseletét és megöntözi a lányokat. Így nőttünk fel, ezt tettük gyerekként, majd felnőttként, s ezen még a koronavírus sem változtat – mondta a polgármester.

(forrás: Népszava / HVG)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai