hirdetés
hirdetés

Budapesten találkoznak az európai kongresszusi irodák képviselői

A Magyar Turizmus Zrt. képviseli Magyarországot az Európai Nemzeti Kongresszusi Irodák szövetségében, amely a közelmúltban öt új taggal bővült. Magyarország célja, hogy Budapest 2020-ra Európa egyik legnépszerűbb konferenciavárosa legyen.

hirdetés

Világszerte Európa az elsőszámú helyszín a szövetségi konferenciák számára. Tavaly októberben, az IMEX America 2014 kiállításon jelentették be hivatalosan az Európai Nemzeti Kongresszusi Irodák stratégiai szövetségének megalapítását, melynek elsődleges célja, hogy a kontinens kongresszusi irodái tovább erősítsék Európa vezető pozícióját a hivatásturizmus területén. A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága már az első találkozón is képviseltette magát. A szövetség legutóbbi találkozóján, Koppenhágában öt új ország belépését jelentették be: Franciaország, Írország, Lettország, Olaszország és Portugália is csatlakozott az Európai Kongresszusi Irodák Szövetségéhez, így a tagok száma 22-re nőtt. Valamennyien (93%) úgy vélik, hogy a hivatásturisztikai piac tovább fog nőni, erre készülve a tagok több mint kétharmadának (67%) növelték a 2015. évi marketing költségvetését.

Egységes megjelenés és piackutatás Kínáról

Az újonnan belépő országokkal együttműködve a szövetség a tagok egyedi hivatásturisztikai kínálatának egységes bemutatását tervezi, ezzel erősítve megjelenésüket az olyan kulcsfontosságú piacokon, mint például az Amerikai Egyesült Államok vagy Kína. A szövetség tervei között szerepel továbbá egy átfogó piackutatás elkészítése Kínáról.

Az érdeklődés hatalmas az egyesülés iránt. A tagok és a további tagjelölt európai nemzeti kongresszusi irodák következő találkozója szeptemberben Budapesten lesz, a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságának meghívására.

Magyarország célja, hogy Budapest 2020-ra Európa egyik legnépszerűbb konferenciavárosa legyen. A Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (ICCA - International Congress & Convention Association) – az általuk utoljára 2014-ben közölt, 2013-ra vonatkozó adatok – szerint Budapest jelenleg 17. a világranglistán. Fővárosunk ezzel három helyet lépett előre a korábbi évi eredményhez képest, és olyan jelentős kongresszusi helyszíneket utasított maga mögé, mint Róma (19.), Stockholm, Bangkok, Sydney (20.), München (25.) vagy Varsó (34.). Az országok rangsorában hazánk megőrizte 32. helyét 132 konferenciával, ami az eddigi legmagasabb rendezvényszámot jelenti Magyarország esetében. A nagy befogadóképességű, új budapesti kongresszusi központ 2018-ra tervezett megnyitása további pozitív változást hozhat a nemzetközi helyezésekben.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai