hirdetés

Fékeznék a bulinegyedet, már a vendéglátósok is tiltakoznak

Augusztus 29-én már a szórakozó- és vendéglátóhelyek is demonstráltak, hogy megfékezzék az egyre erősödő indulatokat a bulinegyeddel kapcsolatban.

hirdetés

Egyelőre négy lépésből álló intézkedéssorozat megtétele körvonalazódik a budapesti bulinegyed problémái megoldásának első ütemében – mondta a Magyar Nemzet érdeklődésére Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.

Közölte: megtartja korábbi ígéretét, és szeptemberben a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet. – A városrész kerületi önkormányzati képviselőivel, Oláh Lajos országgyűlési képviselővel, civil és szakmai szervezetek vezetőivel eddig folytatott egyeztetések alapján az szinte biztosnak látszik, hogy átszervezzük a takarítást, mert a lakosságot a zaj mellett az utcán eldobott sok szemét zavarja leginkább.

Százmillió forintos értékben kiírtuk a pályázatot új takarítógépek beszerzésére, s megszervezzük a rendszeres hajnali, kézi erős takarítást – mondta a polgármester, aki szerint a készülő bulinegyedcsomag része lesz Erzsébetváros önkorlátozása is.

Eszerint az önkormányzat tulajdonában álló ingatlant, üzlethelyiséget a jövőben nem adnak ki, nem adnak bérbe szórakozó- vagy vendéglátóhely céljára.

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Mint a Magyar Nemzet megtudta, természetesen ahol ilyen cégek jogszerűen tevékenykednek, ott a működés folyamatos lesz, de ha például bezárnak, netán csődbe mennek, a leendő bérlőket már más, a lakókat kevésbé zavaró tevékenységi körből választják ki. 

Ugyanakkor a kocsmatulajdonosok, vendéglősök is tiltakoznak a bulinegyedben, munkájukat, a munkahelyüket és bevételeiket féltve. Az Élhető Erzsébetváros civil kezdeményezés újabb, szerdai napon tartandó tüntetése előtt, a mai napon (augusztus 29-én) a szórakozó- és vendéglátóhelyek demonstráltak, hogy megfékezzék az egyre erősödő indulatokat a bulinegyeddel kapcsolatban.

A vendéglátósok végigvonultak a Madách térről az Erzsébet körúti Polgármesteri Hivatal elé, hogy elmondják, nem megoldás a csendrendelet kiterjesztése Belső-Erzsébetvárosra, nem akarnak bezárni éjfélkor.

A vendéglátósok további célja, hogy akár rövid távon is hatásos projektek jöhessenek létre, kezdetét vegye egy nyílt, konstruktív párbeszéd azért, hogy Erzsébetváros (és tágabban Budapest) éjszakai élete érdeksérelmek nélkül, minden érintett fél számára fenntarthatóan fejlődhessen. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai