Itt vannak az ország legjobb lángosozói

A magyar lángosrajongók ismét döntöttek, és idén is megszavazták az idei Lángos Voks díjazottjait. Ebben az évben a békéscsabai Mester Lángos Büfé végzett az első helyen, így övé lett a megtisztelő „Vénusz kedvenc lángosozója 2016” cím és az 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyeremény.

A vasútállomás közelében található, 2008 óta működő Mester Lángos Büfé 840 szavazattal végzett a nagy lángos megmérettetés első helyén, és érdemelte ki így a „Vénusz kedvenc Lángosozója 2016” címet, illetve az ezzel járó 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyereményt. „Tavaly a második helyen végeztünk, így nagy örömmel töltött el, hogy ebben az évben sikerült a mezőny élére törnünk. Különösen azért vagyok büszke erre a győzelemre, mivel a lángos tésztáját, amit vendégeink úgy szeretnek, jómagam kísérleteztem ki és tökéletesítettem majdnem fél éven keresztül. Ilyenkor úgy gondolom, hogy megérte. Ami pedig a feltéteket és a töltelékeket illeti, mi nem spórolunk semmivel - sem a mennyiséget, sem a választékot illetően. Jelenleg 56 féle lángosból választhatnak a vásárlók, mely a töretlen kísérletezetési kedvünknek köszönhetően folyamatosan bővül”- nyilatkozta a nyertes, Szpisják György.

A második helyen idén a Balatonmáriafürdőn található Gyufa Büfé végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a dorogi Dénes Lángossütő állhatott fel, akik 300, illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek.

A balatoni különdíj esetében úgy tűnik, hogy a Tihanyi Piac Lángossütői letaszíthatatlanok a trónról, ugyanis megújult néven, de változatlan lelkesedéssel győzedelmeskedtek. Ezzel immár egyhuzamban harmadik éve érdemelték ki a „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója” címet, mely mellé szintén 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyeremény társul.

„Véleményem szerint ami miatt a legtöbben szeretnek bennünket, az a lángosunk tésztája, melyet sikerült úgy kikísérleteznem, hogy az nem szívja magát tele olajjal. A kínálatunkat tekintve a klasszikus ízek mellett évek óta rendkívül népszerűek a juhtúróval és csülökkel töltött lángosaink, ami miatt sokan akár a másik partról is átjönnek, hogy megkóstolják. Mindezt természetesen igyekszünk évről évre változatlan, magas minőségben nyújtani vendégeinknek. Aki nálunk eszik, az biztos lehet abban, hogy minden alkalommal ugyanolyan gondossággal és minőségi hozzávalók felhasználásával sütjük kedvenc lángosát. Végül pedig nagyon fontos az, hogy nem veszítettük el lelkesedésünket. Már kora nyáron alig vártuk, hogy elinduljon a verseny, amire minden évben nagyon készülünk és igyekszünk a legjobb formánkat hozni. Nagyon örülök, hogy ez idén is sikerült, külön köszönet ezért vendégeinknek, akik ismét bizalmat szavaztak nekünk” – nyilatkozta a különdíjas, Sárközi Ágnes.

A háromszoros különdíjas lángost az érdeklődők kora tavasztól egészen késő őszig minden szombaton a Tihanyi Piac Placcon kóstolhatják meg, ezen kívül számos Balaton környéki eseményen is megfordul a lángossütő csapata.

Az idei Vénusz Lángos Voks különlegessége az volt, hogy a verseny egy teljesen új platformon, a www.langosvoks.hu oldalon várta a lángosozókat és lángosrajongókat. Az egyre bővülő országos lángosadatbázis így az idei verseny végére már 657 lángozóval büszkélkedik, így amennyiben nem szeretnénk a véletlenre bízni, érdemes ránézni az országos lángostérképre, ha egy igazán finom, ropogós lángosra szeretnénk ráharapni.

A verseny során az ideális lángosról kiderült, hogy a szavazók ebben az évben is egyöntetűen a roppanós, közepesen vastag tésztájú, sok tejföllel és fokhagymával ellátott verziókat kedvelik leginkább. A klasszikusok mellett egyre nagyobb teret nyernek a töltött, illetve a különlegesebbnél különlegesebb variánsok is, azonban az biztos, hogy bármilyen is legyen a kedvencünk, a lángos örök része marad a magyar nyárnak.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.