hirdetés
hirdetés

Jódos-sós víz és szauna

Fürdőbe járni az ősz beköszöntével is jó szabadidős program. Igaz, hogy a strandszezonnak vége, a kinti medencék pedig elsősorban az aktív úszók számára élvezhetők, de a beltéri medencék, szaunák és gőzfürdők a hidegebb napokon is számtalan élményt kínálnak.

hirdetés

 Budapest legújabb vizes gyöngyszeme a nemrég felújított Pesterzsébeti Gyógy- Strandfürdő, ahol tíz fedett medence, köztük jódos-sós vizű termálmedence, termálmedencék, gyerekmedence, kiúszós élménymedence, a terápiás részlegen súly- és kádfürdők, merülőmedencék és Kneipp-medence várja a látogatókat. A vizes kikapcsolódásra vágyók mellett a fürdőkomplexum gyógyhatásainak következtében a gyógyulni vágyó, illetve preventív céllal fürdőző vendégek számára is kiváló helyszín.

A mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok kezelésére egyaránt alkalmas keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, idegnyugtató és stresszoldó hatású gyógyvizet szépen felújított környezetben, a modern igényeknek megfelelő körülmények közt élvezhetik a vendégek.

A jelenlegi felújítás során a helyi védelem alatt álló, kupolás áltörökfürdőn kívül egy 4300 négyzetméteres új épülettel is bővült a létesítmény. Itt kapott helyett a szauna, amely iránt különösen az őszi–téli időszakban nő meg a kereslet. A szaunavilágban finn (90 oC), gőz (45-50 oC) és kombinált infra-só szauna (38-40 oC) egyaránt várja a vendégeket, a merülőmedencéket a fürdő teraszán találjuk, egy további finn szauna, valamint pihenőágyak társaságában. Ez a részleg külön is igénybe vehető, és a tervek szerint külön szaunaprogramoknak és esteknek is helyszíne lesz.

Noha a környék BKV-val is jól megközelíthető, a fürdő területén belül egy 120 állású parkoló került kialakításra. Ezzel együtt a fürdőben töltött idő igazán tartalmas kikapcsolódást nyújt az egész család számára.

Tippek szaunázáshoz

Ha igazán élvezni szeretnénk a forró levegő és a hideg víz kombinációját, nem árt tisztázni néhány félreértést. Közkeletű tévhit például, hogy a szaunázás gyógyítja a náthát. Ugyan a meleg, párás közeg segít a megelőzésben, betegen szaunázni viszont egyet jelent mások megfertőzése mellett saját szervezetünk túlterhelésével is. A meztelenül szaunázás helyett ildomosabb törülközőt csavarni magunk közé, hiszen a pucér testek látványa zavarhatja a többi vendéget. A megfelelő hőfok és páratartalom fenntartásában pedig az segít, ha nem hagyjuk indokolatlanul hosszú ideig nyitva a kabinajtót. Fontos a szaunázás utáni hidratálás is, hiszen a szervezet könnyen kiszáradhat a fokozott igénybevétel és vízveszteség következtében.

Cikkünk a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szakmai támogatásával készült.

Az írás az Indulj! magazin őszi lapszámában jelent meg, a magazin elérhető országszerte az újságárusoknál vagy megrendelhető itt. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai