hirdetés
hirdetés

Már Tokaj környékén is lehet nyaralóhajózni

2020. június 30-án szervezte meg tokaji tanulmányútját a MAHART Zrt. a Magyar Utazási Irodák Szövetségével közreműködve, hogy bemutassa az országban egyedülálló szolgáltatását, a nyaralóhajózást.

hirdetés

A Tisza-tó, Felső-Tisza és a Bodrog térségében, két báziskikötővel (Tokaj, Kisköre 10-10 hajóval) ellátott területen fedezhetik fel a vizeket az érdeklődők, 4, 6, illetve 8 fős hajót bérelve. A hajók vezetői engedély nélkül, egy rövid, helyben történő oktatást követően vehetők bérbe július 4-től. A nyaralóhajózás igény szerinti programokkal is kiegészíthető, ennek megszervezésében a bázis kikötő munkatársai készséggel állnak rendelkezésre. A hajók iránt az érdeklődés nagy, a foglaltság dinamikusan növekszik, s a hazai vendégeken túl, külföldi érdeklődések is befutottak már a társasághoz. A nyaralóhajózás egy egészen új szemszögből képes a desztinációt bemutatni és megszerettetni az odalátogatókkal. Turisztikai szempontból komoly vonzerővel bír, mert új, izgalmas és egyedi formája a nyaralásnak Magyarországon.

A program célja a nyaralóhajózás kultúrájának bevezetésén túl, a környék turizmusának fellendítése – ennek keretében szorosan együttműködnek a helyi termelőkkel, éttermekkel, manufaktúrákkal, szolgáltatókkal is.

A tanulmányút résztvevői megkóstolhatták a helyi gasztronómia remekeit, a LaBor Bistro által biztosított túrósbatyut, szőlőmaglisztes kalácsokat, a helyi sajtokat, az Ízes Örömest Lekvárium termékeit, a Csicsörke szörpöket és a Borecet Manufaktúra termékeit. A környék gasztro vonzerői között a mádi Mad Wine és a Hétszőlő birtokok, valamint a tokaji Rákóczi Pince és Udvarház borait is megismerhették a résztvevők.

Kulturális szempontból is szolgál kuriózumokkal a környék: Mádon építészetileg európai viszonylatban is kiemelkedő fontosságú zsinagóga és rabbiház található.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai