hirdetés

Még 250 milliót költhet az állam külföldi utazásokra

Módosította az állam nemzetközi utazásaira három utazási irodával kötött eredetileg 2 éves keretszerződést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF). Az időtartamát március 6-ról április 10-ig meghosszabbította, a rendelkezésre álló keretösszeget pedig 8,4 milliárd forintról 8,65 milliárd forintra növelte.

hirdetés

Az indoklás szerint a keret előre nem látható módon gyorsabb ütemben merült ki, másrészt az új keretmegállapodás megkötése – a foglalási szoftver vizsgálata miatt – az eredetileg tervezett eljárás ütemezéséhez képest elhúzódik- írja a vg.hu.

A KEF már tavaly december végén közzétette a részvételi felhívását az új közbeszerzésre. Négy utazási iroda jelentkezett a tárgyalásos eljárásra. Az állami utakat jelenleg is szervező Weco-Travel, OTP Travel és IBUSZ a jövőben is folytatná ezt a tevékenységet, a negyedik próbálkozó pedig közösen a United4 Bonafini Bindair és a United4 Concorde Travel.

Az állam ezúttal is három utazási irodával kötne szerződést. A lap információi szerint valamennyi jelentkező megfelelt az alkalmassági feltételeknek és az utolsó tárgyalási fordulónál tartanak a felek.

Február közepére 8,2 milliárd forintot már felhasználtak állami utakra, ami 98 százalékos teljesítést jelent. A 250 millió forintos kiegészítés ahhoz képest nem tűnik soknak, hogy a rekordot a tavaly novemberi számla jelenti 499 millió forinttal.

Az OTP Travel az utak kétharmadát nyerte el, amiből 5,4 milliárd forintos bevétele származott mintegy két év alatt. A Weco 1,5 milliárd forintos, míg az IBUSZ 1,2 milliárd forintos részt tudott kihasítani a forgalomból. A megrendelőnek elvileg a legolcsóbbat kell választania az anonim ajánlatok közül.

Az új szerződést már nem két, hanem négy évre kötnék meg a 8,4 milliárd forintos keret megtartásával. Ebből arra lehetne következtetni, hogy vagy olcsóbb vagy kevesebb állami úttal kalkulálnak, hiszen csak 2,1 milliárd forint jutna egy évre. Persze a jelek szerint bármikor módosítható a szerződést, utazás amiatt nem marad el, mert lemerült a keret.

Az utazási irodák kiválasztásának módja megváltozott. Eddig a pontozás során 50 százalékos súllyal vették figyelembe a foglalási díj mértékét, 50 százalékban pedig arra lehet pontokat kapni, hogy az utazásszervezőnek hány irodája működik Magyarországon. Most viszont a lap információi szerint már csak az ár számít. 

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai