Mégsem lesz Séf Fesztivál Tihanyban

A koronavírus ezt a gasztrofesztivált sem kímélte.

„Az elmúlt napokban hosszan mérlegeltünk azzal kapcsolatban, járvány szempontból hogyan tudjuk biztonságosan megrendezni a fesztivált. A növekvő esetszámok és a tendenciák, melyekre szakemberek figyelmeztetnek minket, azt mutatják, 7-10 nap múlva nem a mai állapothoz hasonló járványügyi helyzetre kell készülnünk. Ebben a szituációban felelősen gondolkozó szervező nem kockáztathatja sem a vendégei, sem dolgozói egészségét, sem a projektje és partnerei megítélését. Így, ezúton kénytelenek vagyunk benneteket arról tájékoztatni, hogy a Séf Fesztivál Tihanyban ebben az évben a meghirdetett időpontban nem kerül megrendezésre!

Egy új dolgot szeretnénk megmutatni a hazai minőségi gasztronómia iránt érdeklődő közönségnek. Ezt, jelen állapotok között nem tudjuk ebben a változó környezetben úgy kivitelezni, ahogy elterveztük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy lemondtunk terveink megvalósításáról. Jövőre amennyiben a körülmények lehetővé teszik Tihanyban, vagy más helyszíneken megrendezzük a Séf Fesztivált. A megvásárolt jegyek árát a lemondástól számított 14 napon belül, legkésőbb augusztus 31-ig visszatérítjük. Számunkra is szívet melengető volt a közönség, a partnereink, és a támogatóink pozitív hozzáállása. Köszönjük. Jövőre találkozunk” – szól a szervezők által a közösségi felületeiken elhelyezett közlemény. 

Forrás: Turizmus Online


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.