Még mindig létezik éttermi túlszámlázás

A police.hu tájékoztatása szerint 13 főt állítottak elő a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy belvárosi Váci utcai Pub alkalmazottai közül, miután több alkalmmal számláztak horribilis összeget levesért, italért. Pedig már azt hittük, jó hogy vége a '90-es éveknek.

A nyomozók eddigi adatai szerint az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldi sértettet károsított meg a haramia banda. A 2017. június 10-én éjfélkor csaptak le a kerületi rendőrök, több társszerv együttműködésével az, V. kerületi, Váci utcai pubban. Tettenérés történt: az alkalmazottak épp két turistánál jóval az általuk ténylegesen fogyasztott érték felett számláztak.

A nyomozás során feltárt adatok szerint 2017. január 23-án éjjel egy koreai férfinek a szórakozóhelyen a fogyasztását követően 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték a férfi útlevelét, bankkártyáját és egy pénzautomatához kísérték annak érdekében, hogy a „fogyasztás” összegét kifizesse.

Az elmúlt másfél évben, ugyanezen a helyen, hasonló módszerrel legalább tizenkilenc külföldi turistánál számláztak ki jóval a fogyasztott érték feletti összeget. Akadt vendég, aki 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

Az okozott kár összesen meghaladja a 3 millió forintot. Elfogásukat követően a tulajdonost és a 12 alkalmazottat előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol csalás bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd a nyomozók négy férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.​


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.