hirdetés
hirdetés

Télen is elérhetőek lesznek a Lime elektromos rollerjei Budapesten

A közösségi e-rollermegosztó járművei télen is elérhetőek lesznek Budapesten. A téli hónapokban előforduló szélsőséges időjárás esetén lehet számítani időszakos szünetre a szolgáltatásban, azonban erről minden esetben értesülhetnek a felhasználók a Lime mobilapplikációján keresztül.

hirdetés

A szolgáltató lapunkhoz eljuttatott közleményében több tanáccsal is ellátta a szolgáltatást télen is használókat. A Lime azt javasolta, hogy felhasználóik ügyeljenek a nedves, emiatt csúszós útfelületekre, a láthatóságra, és mindig az időjárásnak megfelelő öltözetben használják a rollereket.

Az eső, a hó és a nedves falevelek csökkenthetik a kerekek tapadását, az utcák és a kerékpárutak csúszássá válhatnak, különösen a kétkerekű járművek esetében. Nedves vagy rossz időben rollerezve fontos figyelni arra, hogy lassabban, és nagyobb figyelemmel közlekedjenek, kerüljék a hirtelen irányváltásokat és ügyeljenek a jegyes útfelületekre.

Mivel a nappalok egyre rövidülnek, fontos megbizonyosodni arról, hogy jól láthatóak a rollerezők is. Ezért jól kivilágított útvonalon, óvatosabban közlekedve, fényvisszaverő ruházatban ajánlott az elektromos rollerek használata.

Az alacsony hőmérséklet a menetszélben még hidegebbnek érződik, ezért érdemes rétegesen öltözni, kesztyű, bukósisak viselése is ajánlott.

Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője azt írta, fontos, hogy a rollerezők minden esetben meggyőződjenek az eszköz és a fékek megfelelő állapotáról.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai