hirdetés
hirdetés

Tematikus városnéző séták indulnak Székesfehérváron

A székesfehérvári KultúrKorzón minden pénteken és szombaton koncertek várják a látogatókat, azt megelőzően pedig tematikus városnéző sétákon is részt lehet venni a városban.

hirdetés

Érdemes bármelyik hétvégén felkerekedni, ugyanis június 17-től augusztus 6-ig minden pénteken és szombaton este kiváló nyáresti programra számíthat az, aki ellátogat Fehérvár csodás sétálóutcájába. De nem csak a zenei programokra érdemes időzíteni! Amint alábbhagy a strandidő, máris érdemes a város felé venni az irányt, a Tourinform iroda szervezésében ugyanis június és július minden szombatján a 19 órakor kezdődő esti koncert előtt egy egyórás városnéző sétán vehetnek részt a látogatók. Különböző tematikával készülnek ezekre az alkalmakra az idegenvezetők, érdemes csemegézni és összekapcsolni a programokat.Íme egy kis ízelítő:

Június 18. 18:00 - Mesélő szobrok

Kinek a bolondja volt Mujkó? Milyen volt élőben Kati néni? Miért kellett az apácazárda mellől elhelyezni a meztelen lovas szobrot? Mi köze van Einsteinnek Székesfehérvárhoz?

Ezen a sétán megtudhatja, hogy Székesfehérvár szobrai milyen titkokat rejtenek!

Június 25. 18:00 - Székesfehérvár, a „városok városa”

Kik formálták Székesfehérvár mai arcát az 1930-as években? Miért volt Korniss Gyula munkássága tiltott sok éven át? Mi történt a székesfehérvári zsinagógával?

A séta során a Városház tér – Koronázó tér – Várkörút – Országzászló tér – Bartók Béla tér mai arculatának kialakulásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, miközben felidézik azoknak az emlékét is, akik az 1930-as években modern várossá varázsolták Székesfehérvárt.

Kattintson ide a részletekért!

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint szükséges az érdekképviseleteknek a mozgáskorlátozott turisták érdekeiért lobbizni?

Kiadónk társoldalai