hirdetés
hirdetés

V4-ek Gödöllőn

Idén Magyarország rendezte a V4-es turisztikai vezetők éves csúcstalálkozóját a Gödökkői Királyi Kastélyban. Íjgyártó István a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára szerint a kölcsönös információ és tapasztalatcsere segít növelni a V4-es országok versenyképességét.

hirdetés

Az államtitkár elmondása alapján a tanácskozáson négy témát érintettek: elsőként a nemzeti szintű turisztikai munka eredményeit mutatták be az egyes országok képviselői, másodikként a további együttműködés területeiről esett szó. Harmadikként a vallással kapcsolatos turizmus új lehetőségei és az ezekkel kapcsolatos feladtok, fejlesztések szükségességét vitatták meg, negyedikként pedig a térség iránt egyre növekedő Ázsiai, ezen belül is főleg Kínai érdeklődést, és azt, hogyan lehet ennek a célcsoportnak az igényeit minél magasabb színvonalon kiszolgálni.

Peter Ďurček, a szlovák Közlekedési, Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint a turizmus fontos iparág, ezért törekedni kell minőségének folyamatos javítására. David Koppitz a cseh regionális fejlesztési minisztérium miniszterhelyettese szerint a négy ország turisztikai együttműködése jó, ezt még intenzívebb információ és tapasztalatcserével kell erősíteni. Ewa Pawlak-Lewandowska, a lengyel Sport és Turisztikai Minisztérium Turisztikai Főosztályának vezetője említette továbbá a megfelelő jogi szabályozás jelentőségét, valamint beszélt a turizmusgazdálkodásról, mely a visegrádi országokban sikeres. Kiemelte, hogy az idei év Lengyelország szempontjából különösen fontos, mert az ország idén ünnepli függetlensége visszaszerzésének 100. évfordulóját.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai