hirdetés

Vendég & Hotel Business Klub, Ramada Resort / Aquaworld Budapest, január 20.

Ahol a víz az úr…

Évköszöntő találkozónk fókusztémáját egyértelműen a hely inspirálta, hiszen a főváros egyik legnagyobb vízfelületével, vízi világával, fürdő- és wellness-szolgáltatásával gazdag vendégváróhelyén, a négy csillag superior minősítésű Ramada Resort Hotellel egybeépült Aquaworldben ugyan mi más lehetne a vezető téma, mint a víz, a wellness.

hirdetés

Kicsit féltünk ugyan a szervezés során, hogy hányan jönnek majd el, hiszen a vendégváró vizes komplexum nem éppen a város szívében helyezkedik el, azonban kiderült, feleslegesen aggódtunk:

ugyanis az utolsó napokban már kénytelenek voltunk lemondani a programra jelentkezőket, annyian szándékoztak ellátogatni hozzánk.

A nagypolgári eleganciát tükröző ház nevében Juhász Szabolcs, az Aquaworld Budapest élményfürdő igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket (miközben a hátsó sorokba újabb és újabb székeket hoztak, hogy vendégeink egy részének ne állva kelljen hallgatnia az előadásokat), majd Ruttkay Helga (szerkesztő, Gault & Millau Magyarország) igencsak megbecsülendő előadása a nyitotta a programot. Ugyanis ő ugrott be a beharangozott Molnár B. Tamás helyett, mert a kalauz főszerkesztőjét váratlanul az NGM-be hívták, egy új alapanyag-minősítő díj, az általa alapított Aranyszalag rend előkészítő tárgyalására. Helga röviden bemutatta a kiadvány idei díjazottjait. Többek között

az encsi Anyukám Mondta éttermet, az érsekcsanádi Rév Csárdát és a hévízi Öreg Harang Borozót.

Beszélt a 2013-ban alapított Aranyszalag minősítő rendről is, amely a legjobb hazai kézműves alapanyagok elismérésére jött létre, ezzel mintegy „szembemegy” az AMC által alapított és minden évben odaítélt Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy bírálata elveivel.

Egy profin összeállított, ragyogó előadás következett Tihanyi Klára (kiállításigazgató, Hungexpo Vásár és Reklám Zrt.) tolmácsolásában, aki az idén március 10–12-ig a Hungexpo területén – és Magyarországon most először – megrendezésre kerülő SIRHA kiállítás részleteit ismertette

Francia recept, magyar alapanyagok címmel.

A vendéglátósoknak, szállodásoknak szóló szakkiállítás a franciaországi Lyonból indult hódító útjára, ma már többek között Moszkvában, Genfben, Isztambulban és Sanghajban is rendszeresen megrendezik. A hazánkban most debütáló programon 9000 nm-en 120 kiállító lesz biztosan jelen (50 jelentkezővel a mai napig tárgyalnak). A bemutató nemcsak a Foodapest, az UKBA és a Hoventa kiállítóit és látogatóit fogja majd össze, hanem a számos program között például a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének is helyet ad.

Egyik visszatérő előadóvendégünk, Neményi András, a Coninvest Kft. tulajdonos-ügyvezetője ezúttal a víz jegyében az energiatakarékos mosogatás egyik XXI. századi képviselőjét, a forradalmi megoldásokban gazdag, mindentudó Granuldisk készülék sajátosságait mutatta be a szakmai plénumnak

Ahol a víz az úr… azonban nem mindegy, milyen számlát hoz az ár” címmel.

Néhány tény a Granuldiskkel kapcsolatban: az éttermi konyhák egyik legnépszerűtlenebb feladata a feketeedény-mosogatás – ehhez nyújt percek alatt elvégezhető, víztakarékos, higiénikus megoldást a mosogatógépek egyik legkomplexebb képviselője. Nem kell előzetesen áztatni és súrolni a piszkos edényt, mert a granulátumokkal tisztító gép elvégzi ezt a nehéz munkát. Egyetlen ember elegendő a működtetéséhez – csak emlékeztetőül: ugyanezt a munkát ugyanennyi idő alatt (egy óra) hét személy tudja elvégezni, az ő kézi munkájuk spórolható így meg. Ráadásul igazi zöld megoldást kínál, ami – mivel nincs áztatás és előmosogatás – akár egy liter vízből megvalósítható!

Sokak által várt, érdekes előadó, Puczkó László wellness-szaktanácsadó (Xellum Kft.) prezentációja következett, aki

a világ legújabb wellnesstrendjeit mutatta be – sajátos, néhol kissé karcos, fanyar humorral.

Megtudhattuk többek között, hogy a hazai wellnessközpontoknak érdemes felkészülniük az észak-amerikai vendégek fogadására, mivel a tengerentúlra most jutott el a kelet-európai, így a hazai tradicionális gyógyhelyek, termálvizes források híre, és ez alaposan felkeltette az érdeklődésüket. Egy másik vezető trend a világban a természetes vonalat követő, más néven ökoszállodák. E házak filozófiája szerint a belső terekbe is be kell csempészni a természetet, mert a vendég ma már nem wellness-szolgáltatásokra vágyik különlegességként – számára természetes, hogy ezeket is nyújtja egy ház –, hanem valami egészen másra. A most még fiatal Z generáció igényeire is felhívta a figyelmet a turisztikai szakértő, amelynek tagjai körülbelül tíz év múlva alkotják a házak fizetőképes vendégkörét, és korántsem a tradicionális szolgáltatásokat igénylik, hanem a helyi specialitások és az azok köré szőtt érdekes történetek érdeklik őket leginkább.

Házigazdáink nevében ismét Juhász Szabolcs lépett a pulpitusra, aki az Aquaworld élményközpont alapkoncepcióját mutatta be. A vendégnek náluk szinte ki sem kell tennie a lábát a házból, mert egy helyen mindent elér és megtalál:

fürdő- és konferencia-központot, tradicionális és nemzetközi konyhát kínáló éttermet, fogászati és sportközpontot a Ramada lánc minőségi szálláshelyeinek kényelme mellett.

Zárásként a kecskeméti illetőségű Bevlo három előadója – Keresztes Szilvia, Szokol Zsuzsanna és Füredi Bálint – egy érdekes és új elgondolás, a

három az egyben” elven alapuló Bevlo Projekt alapkoncepciót mutatta be.

Ennek lényege, hogy olyan kreatív és költségkímélő megoldást kínál ezentúl a kecskeméti illetőségű cég meglévő és leendő ügyfeleinek, amelynek során nemcsak a belső terek textíliázását, tapétázását, hanem az asztalosmunkák tervezését, kivitelezését és a hidegburkolati feladatokat is magukra vállalják.

A kávés percekről most is a hazai szállodák és éttermek professzionális beszállítója, a Progast (kis kávés ördöge) gondoskodott, az érpataki Zsindelyes Kereskedőház pálinkáit Juhász Miklós kínálta, Haász Ákos vezetésével pedig jelen volt a Rauch csapata is, amely „üdítő társaságot” hozott a résztvevőknek. Szintén a szünetben az előtérben az Il Contatto cég a januári fő témához szervesen kapcsolódó, nívós wellnesstermékeket mutatott be.

Az étteremben egy fiatal séftehetség, Somlai Tamás kreációit kóstolhattuk meg (sajnálhatja, aki kihagyta), némi kárpótlásul a menü: csicsókakrémleves füstölt pisztrángmousszal, majd turbolyás jércekotlett, sütőtökös árpagyöngy rizottóval és gomolyakrémmel, és kék áfonyából készült a desszert. Az ételsor mellé nagyszerűen illettek a Mádról most hozzánk érkezett Lenkey Géza szívvel és lélekkel készített ásványos tételei. A borász így beszél saját munkájáról: „Szőlőinket emberszámba vesszük, óvjuk, dédelgetjük, és folyton aggódunk értük.”

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai