100 napra Máltára igazol két Michelin-csillagos séf

Alex, a The Greenhouse, Mayfair legutóbbi executive séfje és sokak véleménye szerint az Egyesült Királyság soros vezető séfje cím várományosa új kulináris készségeket hoz Máltára és az ION -The Harbour-ba.

Az étterem, az új luxusszálloda, az Iniala Harbour House and Residences tetőterén található, Valletta legexkluzívabb negyedének szomszédságában. A világszínvonalú dizájnnal és a Grand Harbour-re panorámás kilátássál büszkélkedő ION - The Harbour páratlan gasztronómiai élményt kínál. Az éttermet nemrégiben Michelin-csillaggal tüntették ki, 2020. novemberi nyitását követően kevesebb mint hat hónappal.

Az ION - The Harbour-béli tartózkodása alatt Alex a legtöbbet hozza ki azokból a helyi, szezonális és kézműves alapanyagokból, amelyek az év ezen időszakára jellemzőek és tele vannak mediterrán ízvilággal. Bemutat néhány híres, egyedi ételt, mint például a Hunter Chicken-t és az Andignac Foie Gras with Black Truffle-t, és néhány ételt helyi ízvilággal bolondít meg a Máltán már felfedezett termékek felhasználásával, amiket korábbi ittléte során megismert helyi termelőktől, kézművesektől és helyi halászoktól szerez be.



"Nagyon nehéz év után nagyon örülök, hogy egy teljesen új környezetben, és ami még fontosabb, egy új terroir-ban léphetek vissza a konyhába." - hangsúlyozza a séf.

Csak a legfinomabb alapanyagokat használva Alex konyhája pontos, ötletes és megtévesztően egyszerű. Ez alatt a 100 nap alatt az ION – The Harbour estjein két különböző hosszúságú menüt mutatnak be, mindkettőnél nagy hangsúlyt fektetnek a tenger gyümölcseire. Az étlapon lesz néhány étel, amelyek felcserélhetők, így Alex napról napra alkalmazkodhat a rendelkezésre álló alapanyagokhoz.



A hagyományos francia gasztronómián nevelkedett Alex fine dining iránti szeretetének köszönheti az Alain Ducasse-nál töltött korai éveit. Alex Londonban kezdte karrierjét, majd New Yorkba költözött, hogy Alain Ducasse-nál dolgozzon Didier Elena és Tony Esnault irányításával a New York-i Adour-ban. Ezután csatlakozott a manhattani Caviar Russe-hoz, ahol megszerezte első Michelin-csillagukat. Visszatelepült Londonba, és a The Connaught Hotel vezető séfjeként dolgozott, ahol segített fenntartani annak két Michelin-csillagát. A séf ezt követően megragadta az alkalmat, hogy a londoni The Greenhouse vezető séfje legyen, megtartva ott is a két Michelin-csillagot. 2021. június 18-tól pedig csatlakozik az ION - The Harbour-hoz, ahol 100 napig vendégszerepel.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.