Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés

A Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) közel 70 magyar borászattal, 5 ezer mintapalack borral volt jelen a legfontosabb eseményeken, elvitték a borkultúra üzeneteit magyar fesztiválokra és az egyetemi edukáció részesei is lettek, áll legfrissebb, az idei évet összegző közleményükben. 

Többek közt a hazai rendezésű Hungarian Wine Summiton és az őszi Master of Wine túrán túl, idén három nagy, boros és egy gazdasági szakkiállításon való részvétellel a magyar bor jó hírét vitték Düsseldorfon és Veronán át egészen Szöulig. Koreában digitális influenszer kampánnyal is erősítették Magyarország pozícióját, miközben a hazai borokat promotálták a koreai mellett a kínai piacon is.


Fotó: MBÜ

Az Egyesült Királyságban feltárták a furmint titkát és a magyar vulkanikus borokról is tartottak előadásokat miközben az egyik legfelkapottabb szakmai influenszerként számontartott, német Konstantin Baum MW Tokajt és az ottani borokat népszerűsítette a nemzetközi szakma által kiemelt figyelemmel kísért oldalain.

Számos hazai kampányuk szólt a fiatalabb borfogyasztó rétegnek is, részt vettek a Buborékok nyarán és a Libabőr Fesztiválon is. Szeptembertől pedig három hazai egyetemen is elindították profi oktatók által tartott borkurzusaikat, összefoglaló nevén a Borkatedrát.

 

 


Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Magyarországon

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Magyarországon 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő

Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő 

Azt tartják, az az egyetlen jó döntés, ha ilyenkor kényeztetjük a testet és a lelket. Így tettünk mi is, és egyáltalán nem bántuk meg.
Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja

Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja 

A 2025-ös listán Róma olyan városokat előzött meg, mint London Marrakech, Párizs, és Nápoly.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.