Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós

Az Europion reprezentatív felméréséből derül ki, amelynek során  a magyar lakosság karácsonyi és újévi szokásait, valamint a magyarok kedvenc ételeit, filmjeit, zenéit vizsgálták. A kutatás eredményeiről Zöldi Katalin, a cég operatív vezetője az InfoRádióban számolt be.

A megkérdezettek

24 százaléka válaszolta azt, hogy a töltött káposzta a kedvenc ünnepi főétele. A finomságok között a második helyen a halászlé végzett 17 százalékkal, míg 14 százalék a rántott húst nevezte meg a legkedveltebb ételnek.

Töltött káposzta - dobogó tetején
Töltött káposzta - dobogó tetején
Fotó: Depositphotos

Az Europion operatív vezetője az InfoRádióban elmondta: viszonylag kevesen (4 százalék) válaszolták azt, hogy nem szeretik a klasszikus karácsonyi menüt. A felmérés alapján egyértelműen kijelenthető az is, hogy a fiatalok körében sokkal népszerűbb a rántott hús, mint például a töltött káposzta, amit inkább az idősebb korosztály preferál.

A sütemények közül a bejgli a sláger, melyet a válaszadók 24 százaléka ezt jelölte meg kedvencének.

A népszerűségi listán a zserbó lett a második 16 százalékkal, a mézes krémes sütemény pedig a harmadik 11 százalékkal. A klasszikus édességek, desszertek közül a mézeskalácsot mindössze a megkérdezettek 5 százaléka jelölte az első helyre.

A filmeknél még mindig a Reszkessetek, betörők! című trilógia viszi a pálmát 

a megkérdezettek 20 százalék viszont azt mondta, hogy nem szereti a karácsonyi filmeket,

A klasszikus karácsonyi filmek listáján holtverseny alakult ki a második helyen, ahová az Igazából szerelem és A Grincs futott be, 11-11 százalékkal.

A daloknál, zenéknél a Wham! együttes Last Christmas című száma nyert a felmérésen (16 százalék), amely mögött a Csendes éj mindössze egy százalékkal maradt le.

A kutatás résztvevőinek 15 százaléka válaszolta azt, hogy egyáltalán nem szereti a karácsonyi dalokat.

 


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.