Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós

Az Europion reprezentatív felméréséből derül ki, amelynek során  a magyar lakosság karácsonyi és újévi szokásait, valamint a magyarok kedvenc ételeit, filmjeit, zenéit vizsgálták. A kutatás eredményeiről Zöldi Katalin, a cég operatív vezetője az InfoRádióban számolt be.

A megkérdezettek

24 százaléka válaszolta azt, hogy a töltött káposzta a kedvenc ünnepi főétele. A finomságok között a második helyen a halászlé végzett 17 százalékkal, míg 14 százalék a rántott húst nevezte meg a legkedveltebb ételnek.

Töltött káposzta - dobogó tetején
Töltött káposzta - dobogó tetején
Fotó: Depositphotos

Az Europion operatív vezetője az InfoRádióban elmondta: viszonylag kevesen (4 százalék) válaszolták azt, hogy nem szeretik a klasszikus karácsonyi menüt. A felmérés alapján egyértelműen kijelenthető az is, hogy a fiatalok körében sokkal népszerűbb a rántott hús, mint például a töltött káposzta, amit inkább az idősebb korosztály preferál.

A sütemények közül a bejgli a sláger, melyet a válaszadók 24 százaléka ezt jelölte meg kedvencének.

A népszerűségi listán a zserbó lett a második 16 százalékkal, a mézes krémes sütemény pedig a harmadik 11 százalékkal. A klasszikus édességek, desszertek közül a mézeskalácsot mindössze a megkérdezettek 5 százaléka jelölte az első helyre.

A filmeknél még mindig a Reszkessetek, betörők! című trilógia viszi a pálmát 

a megkérdezettek 20 százalék viszont azt mondta, hogy nem szereti a karácsonyi filmeket,

A klasszikus karácsonyi filmek listáján holtverseny alakult ki a második helyen, ahová az Igazából szerelem és A Grincs futott be, 11-11 százalékkal.

A daloknál, zenéknél a Wham! együttes Last Christmas című száma nyert a felmérésen (16 százalék), amely mögött a Csendes éj mindössze egy százalékkal maradt le.

A kutatás résztvevőinek 15 százaléka válaszolta azt, hogy egyáltalán nem szereti a karácsonyi dalokat.

 


Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.