Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós

Az Europion reprezentatív felméréséből derül ki, amelynek során  a magyar lakosság karácsonyi és újévi szokásait, valamint a magyarok kedvenc ételeit, filmjeit, zenéit vizsgálták. A kutatás eredményeiről Zöldi Katalin, a cég operatív vezetője az InfoRádióban számolt be.

A megkérdezettek

24 százaléka válaszolta azt, hogy a töltött káposzta a kedvenc ünnepi főétele. A finomságok között a második helyen a halászlé végzett 17 százalékkal, míg 14 százalék a rántott húst nevezte meg a legkedveltebb ételnek.

Töltött káposzta - dobogó tetején
Töltött káposzta - dobogó tetején
Fotó: Depositphotos

Az Europion operatív vezetője az InfoRádióban elmondta: viszonylag kevesen (4 százalék) válaszolták azt, hogy nem szeretik a klasszikus karácsonyi menüt. A felmérés alapján egyértelműen kijelenthető az is, hogy a fiatalok körében sokkal népszerűbb a rántott hús, mint például a töltött káposzta, amit inkább az idősebb korosztály preferál.

A sütemények közül a bejgli a sláger, melyet a válaszadók 24 százaléka ezt jelölte meg kedvencének.

A népszerűségi listán a zserbó lett a második 16 százalékkal, a mézes krémes sütemény pedig a harmadik 11 százalékkal. A klasszikus édességek, desszertek közül a mézeskalácsot mindössze a megkérdezettek 5 százaléka jelölte az első helyre.

A filmeknél még mindig a Reszkessetek, betörők! című trilógia viszi a pálmát 

a megkérdezettek 20 százalék viszont azt mondta, hogy nem szereti a karácsonyi filmeket,

A klasszikus karácsonyi filmek listáján holtverseny alakult ki a második helyen, ahová az Igazából szerelem és A Grincs futott be, 11-11 százalékkal.

A daloknál, zenéknél a Wham! együttes Last Christmas című száma nyert a felmérésen (16 százalék), amely mögött a Csendes éj mindössze egy százalékkal maradt le.

A kutatás résztvevőinek 15 százaléka válaszolta azt, hogy egyáltalán nem szereti a karácsonyi dalokat.

 


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.