Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós

Az Europion reprezentatív felméréséből derül ki, amelynek során  a magyar lakosság karácsonyi és újévi szokásait, valamint a magyarok kedvenc ételeit, filmjeit, zenéit vizsgálták. A kutatás eredményeiről Zöldi Katalin, a cég operatív vezetője az InfoRádióban számolt be.

A megkérdezettek

24 százaléka válaszolta azt, hogy a töltött káposzta a kedvenc ünnepi főétele. A finomságok között a második helyen a halászlé végzett 17 százalékkal, míg 14 százalék a rántott húst nevezte meg a legkedveltebb ételnek.

Töltött káposzta - dobogó tetején
Töltött káposzta - dobogó tetején
Fotó: Depositphotos

Az Europion operatív vezetője az InfoRádióban elmondta: viszonylag kevesen (4 százalék) válaszolták azt, hogy nem szeretik a klasszikus karácsonyi menüt. A felmérés alapján egyértelműen kijelenthető az is, hogy a fiatalok körében sokkal népszerűbb a rántott hús, mint például a töltött káposzta, amit inkább az idősebb korosztály preferál.

A sütemények közül a bejgli a sláger, melyet a válaszadók 24 százaléka ezt jelölte meg kedvencének.

A népszerűségi listán a zserbó lett a második 16 százalékkal, a mézes krémes sütemény pedig a harmadik 11 százalékkal. A klasszikus édességek, desszertek közül a mézeskalácsot mindössze a megkérdezettek 5 százaléka jelölte az első helyre.

A filmeknél még mindig a Reszkessetek, betörők! című trilógia viszi a pálmát 

a megkérdezettek 20 százalék viszont azt mondta, hogy nem szereti a karácsonyi filmeket,

A klasszikus karácsonyi filmek listáján holtverseny alakult ki a második helyen, ahová az Igazából szerelem és A Grincs futott be, 11-11 százalékkal.

A daloknál, zenéknél a Wham! együttes Last Christmas című száma nyert a felmérésen (16 százalék), amely mögött a Csendes éj mindössze egy százalékkal maradt le.

A kutatás résztvevőinek 15 százaléka válaszolta azt, hogy egyáltalán nem szereti a karácsonyi dalokat.

 


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.