Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós

Az Europion reprezentatív felméréséből derül ki, amelynek során  a magyar lakosság karácsonyi és újévi szokásait, valamint a magyarok kedvenc ételeit, filmjeit, zenéit vizsgálták. A kutatás eredményeiről Zöldi Katalin, a cég operatív vezetője az InfoRádióban számolt be.

A megkérdezettek

24 százaléka válaszolta azt, hogy a töltött káposzta a kedvenc ünnepi főétele. A finomságok között a második helyen a halászlé végzett 17 százalékkal, míg 14 százalék a rántott húst nevezte meg a legkedveltebb ételnek.

Töltött káposzta - dobogó tetején
Töltött káposzta - dobogó tetején
Fotó: Depositphotos

Az Europion operatív vezetője az InfoRádióban elmondta: viszonylag kevesen (4 százalék) válaszolták azt, hogy nem szeretik a klasszikus karácsonyi menüt. A felmérés alapján egyértelműen kijelenthető az is, hogy a fiatalok körében sokkal népszerűbb a rántott hús, mint például a töltött káposzta, amit inkább az idősebb korosztály preferál.

A sütemények közül a bejgli a sláger, melyet a válaszadók 24 százaléka ezt jelölte meg kedvencének.

A népszerűségi listán a zserbó lett a második 16 százalékkal, a mézes krémes sütemény pedig a harmadik 11 százalékkal. A klasszikus édességek, desszertek közül a mézeskalácsot mindössze a megkérdezettek 5 százaléka jelölte az első helyre.

A filmeknél még mindig a Reszkessetek, betörők! című trilógia viszi a pálmát 

a megkérdezettek 20 százalék viszont azt mondta, hogy nem szereti a karácsonyi filmeket,

A klasszikus karácsonyi filmek listáján holtverseny alakult ki a második helyen, ahová az Igazából szerelem és A Grincs futott be, 11-11 százalékkal.

A daloknál, zenéknél a Wham! együttes Last Christmas című száma nyert a felmérésen (16 százalék), amely mögött a Csendes éj mindössze egy százalékkal maradt le.

A kutatás résztvevőinek 15 százaléka válaszolta azt, hogy egyáltalán nem szereti a karácsonyi dalokat.

 


Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market

Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market 

2025-ben megnyílhat az első olyan gasztronómiai és kultúrális központ, amely már a világ több nagyvárosában létezik.
Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember

Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember 

A baden-württembergi élelmiszer-ellenőrző hatóságok Dubai csokikat vizsgált meg, és arra jutottak, hogy azok nemkívánatos anyagokat tartalmaztak.
Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés

Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés  

A Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) mintegy 70 projektet valósított meg 9 országban a most búcsúzó esztendőben.
A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei

A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei 

A magyar tulajdonú cégcsoport éves gazdasági összefoglalója.
Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése

Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése  

Rekordgyorsan, kevesebb mint 4 perc alatt kiszállított étel, egy millió forintos bevásárlás és közel ezer leadott rendelés egy felhasználótól: több rendhagyó eredmény is született 2024-ben a foodoránál.
Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet

Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet 

Egy kisebb jéghegyet és 3 és fél tonnányi macskaalmot szállítottak ki az idén a futárok.
Kihirdették az idei év legjobb mézét

Kihirdették az idei év legjobb mézét 

Egy szolnoki akácméz lett idén a győztes befutó.
Gasztroworkshop Dunaszerdahelyen

Gasztroworkshop Dunaszerdahelyen 

December 10-én tartották a 4. Gasztroworkshop gasztronómiai fórumot a Csallóközben.
Kihirdették a 2024-es San Pellegrino Young Chef Award for South Europe győztesét

Kihirdették a 2024-es San Pellegrino Young Chef Award for South Europe győztesét  

Haiku ihletésű őzhús fogással nyert a fiatal séf.
Növekszik a halfogyasztás Magyarországon

Növekszik a halfogyasztás Magyarországon  

A METRO Gasztroakadémián rendezett eseményen hangsúlyozták a magyar halak kiváló minőségét, egészségügyi előnyeit és környezetbarát jellegét, valamint a hazai halászok fontos és áldozatos munkáját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.