A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei

Mintegy 25 milliárd forintos nettó éves árbevételről számolt be a hazai vendéglátás, rendezvényszervezés piacán is meghatározó üzleti szereplő, az Eventrend Group, amely újra megjelent a hotelüzemeltetésben is. Tanulókkal együtt 1100 dolgozó, több mint 30 projekt, valamint világviszonylatban is ismert és elismert vendéglátóhelyek üzemeltetése – év végi összefoglaló a két alapító-tulajdonostól, Kőrössy Zoltántól és Nagy Gábortól.

Az Eventrend Group 2024-es nettó bevétele elérte a 25 milliárd forintot, ami közel 20 százalékos növekedést jelent a tavalyi 21 milliárd forintos forgalomhoz képest. Ezzel a dinamikus fejlődéssel a 2022-ben kitűzött, 2030-ra tervezett növekedési célokat már akár a következő évben el is érheti a 100 százalékban magyar tulajdonban lévő cégcsoport.

Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor
Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor
Fotó: Eventrend Group

Turizmus

Miközben a belföldi vendéglátó- és szállodai szektor átlagos bevétele csökkent az infláció és a lakossági kereslet visszaesése miatt, a cég biztató eredményekről számolt be az egységeit illetően.  A beutazó turizmus erőteljes növekedése – amely már meghaladja a 2019-es szintet – nagyban hozzájárult ehhez a sikerhez. A növekedés nem csak a keresletben, hanem a verseny erősödésében is érezhető, így a cégcsoport egységeinek sikerei – a tulajdonosok szerint – elsősorban a vezetők remek munkájának köszönhetők.

A vendégszám és a bevétel is csúcsot dönt az idei évben a csoporthoz tartozó „bakancslistás kollekció” egységeiben.

Külön kiemelendő a 130 éves New York Café – amely évről évre újabb vendégszámrekordokat ér el és amely előtt soha nem látott sorok kígyóznak a bejutásra várva –, valamint a szintén 130 éves Gundel, a Centrál Kávéház, a Spoon, a Fakanál, a Főőrség és Lovarda, Városliget Café és a Kossuth téri Séf Asztala. Az Eventrend egységei mintegy 4 és fél millió vendéget szolgáltak ki az év folyamán.

 

Rendezvény és szállodaipar

A rendezvényszervezés terén kiemelkedően erős év volt az idei, mintegy 7 ezer rendezvény létrehozásában működtek közre. Mindemellett a cégcsoportos ügyfélkapcsolati munkákba is jelentős energiákat fektettek és ennek meg is lett az eredménye. A rendezvénybevételek – a közönségforgalmi büfék bevétele nélkül – meghaladják a 8 milliárd forintot, azokat is beleszámítva pedig a 10 milliárd forint fölé emelkedtek.  A szállodaipari területre idén tért vissza a cégcsoport. Szeptemberben nyitotta meg a Carlton Buda Castle Hotelt, amely az első hónaptól magas telítettséggel, mostanra már csúcsüzemben működik. Jövőre ezen a területen is szeretnének továbblépni, újra megnyitják a Bikácsi Zichy Birtokhotelt, amely jelenleg felújítás alatt áll, de más szállodai üzemeltetések átvételéről is tárgyalásokat folytatnak.

A jövő év kihívása

A szervízdíj és a borravaló szabályozása az év végével megváltozik, amely a jövő évre egyszerre jelent újabb kihívást a szervízdíj maximalizálása miatt, másrészt némi könnyítést a borravaló korábban is meglévő, ám csak korlátozottan érvényesülő adómentességének kiszélesítése révén. 

Utánpótlás és közösségi szerepvállalás

A cégcsoport fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és a fiatal generációk támogatását. A duális szakképzési program keretében jelenleg 270 középiskolás és 40 egyetemista tanul gyakorlati helyein. Az Eventrend Group és az összes ide tartozó egység vezetői elkötelezettek a fiatal generáció képzésében, megismerésében, a kapcsolat megteremtésében és a generációk együttműködésében.

Fontos számukra, hogy segítsék a fiatal generáció szakmai felkészítését, fejlődését, a vendéglátás és a turizmus iránti elkötelezését.

Az alapító tulajdonosok kiemelik: tudják, hogy a fiataloké a jövő, hisznek bennük és építenek rájuk. Ezt a hitüket tükrözi a fiatalság számára indított irodalmi sorozatuk is: az órákon az élményszerűségre és az emlékezetes pillanatokra helyezik a hangsúlyt. A rendhagyó irodalomórák (Centrál Irodalmi Zsúr) keretében ingyenes interaktív programokat szerveznek diákok számára. Az érdeklődés olyan kirobbanó volt, hogy az irodalomórák meghirdetése után egy héten belül minden helyet lefoglaltak az iskolák ebben a tanévben, sőt, a meghirdetett események számát meg is kellett növelni. 

Centrál Kávéház
Centrál Kávéház
Fotó: Eventrend Group

A cégcsoport külön figyelmet fordít a hátrányos helyzetű csoportok támogatására is, amelyet a Gundel filmmel kapcsolatos programjaik is kimagaslóan képviselnek. Ezzel a kezdeményezéssel számos díjat és elismerést nyertek, hangsúlyozva, hogy a fogyatékossággal élők támogatása közös ügy, az ebben való szerepvállalásra buzdítanak mindenkit.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.