Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése

Az ételkiszállítási szolgáltató összeállításából az is kiderül, hogy milyen ételek a legnépszerűbbek a magyar, osztrák, cseh, norvég, svéd és finn piacokon, illetve miket rendelnek a magyarok leginkább az ünnepi időszakban.

2024-ben több ország állított fel rekordokat a foodora adatai alapján. Az ételkiszállítási szolgáltató Magyarországon, Ausztriában, Csehországban, Norvégiában, Svédországban és Finnországban vizsgálta meg a leadott rendeléseket, amelyekből kiderült, hogy mennyiért és jellemzően mit rendelnek leginkább a felhasználók.

Legtöbb, leggyorsabb, legdrágább rendelés

A legnagyobb értékű rendelést Magyarországon adták le, egy felhasználó ugyanis több mint 1 millió forint értékben vásárolt be a foodorán, ebbe az összegbe belefértek az élelmiszerek mellett alkoholos italok és rágcsálnivalók is. Egyébként ez az extrém rendelés is mutatja, hogy egyre többen intézik már a nagybevásárlásokat is az applikáción keresztül.

Svédország két rekordot is magáénak tudhat. Az egyik étterem például villámgyorsan, 57 másodperc alatt készített el egy California tekercset, ami a leggyorsabb éttermi elkészítési időt jelenti. A svédek a kiszállításban is gyorsak: egy Burger King rendelés mindössze 3 perc 40 másodperc érkezett meg a címre, ezzel beállítva a leggyorsabb kiszállítás rekordját az összes foodora-ország között. Ausztria büszkélkedhet a leghűségesebb foodora-felhasználóval, egy foodora PRO felhasználó ugyanis az év során 954 megrendelést adott le.


Fotó: foodora

Toplistás a pizza, de jönnek fel a saláták is

A legnépszerűbb ételek dobogójára ezúttal is a pizza került fel. több mint 3,5 millió megrendelést adtak le a foodora-országokban.  A különböző nemzetek konyhái közül az amerikai konyha lett a legkedveltebb választás.

Ugyanakkor az egészségesebb étkezés is egyre népszerűbb a felhasználók között: a salátarendelések száma jelentősen, 71 százalékkal nőtt meg az előző évhez képest.

Ez azt mutatja, hogy a fogyasztók egyre inkább törekednek az élvezetek és a tudatos étkezési szokások egyensúlyának megteremtésére.

 

 


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.