Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése

Az ételkiszállítási szolgáltató összeállításából az is kiderül, hogy milyen ételek a legnépszerűbbek a magyar, osztrák, cseh, norvég, svéd és finn piacokon, illetve miket rendelnek a magyarok leginkább az ünnepi időszakban.

2024-ben több ország állított fel rekordokat a foodora adatai alapján. Az ételkiszállítási szolgáltató Magyarországon, Ausztriában, Csehországban, Norvégiában, Svédországban és Finnországban vizsgálta meg a leadott rendeléseket, amelyekből kiderült, hogy mennyiért és jellemzően mit rendelnek leginkább a felhasználók.

Legtöbb, leggyorsabb, legdrágább rendelés

A legnagyobb értékű rendelést Magyarországon adták le, egy felhasználó ugyanis több mint 1 millió forint értékben vásárolt be a foodorán, ebbe az összegbe belefértek az élelmiszerek mellett alkoholos italok és rágcsálnivalók is. Egyébként ez az extrém rendelés is mutatja, hogy egyre többen intézik már a nagybevásárlásokat is az applikáción keresztül.

Svédország két rekordot is magáénak tudhat. Az egyik étterem például villámgyorsan, 57 másodperc alatt készített el egy California tekercset, ami a leggyorsabb éttermi elkészítési időt jelenti. A svédek a kiszállításban is gyorsak: egy Burger King rendelés mindössze 3 perc 40 másodperc érkezett meg a címre, ezzel beállítva a leggyorsabb kiszállítás rekordját az összes foodora-ország között. Ausztria büszkélkedhet a leghűségesebb foodora-felhasználóval, egy foodora PRO felhasználó ugyanis az év során 954 megrendelést adott le.


Fotó: foodora

Toplistás a pizza, de jönnek fel a saláták is

A legnépszerűbb ételek dobogójára ezúttal is a pizza került fel. több mint 3,5 millió megrendelést adtak le a foodora-országokban.  A különböző nemzetek konyhái közül az amerikai konyha lett a legkedveltebb választás.

Ugyanakkor az egészségesebb étkezés is egyre népszerűbb a felhasználók között: a salátarendelések száma jelentősen, 71 százalékkal nőtt meg az előző évhez képest.

Ez azt mutatja, hogy a fogyasztók egyre inkább törekednek az élvezetek és a tudatos étkezési szokások egyensúlyának megteremtésére.

 

 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.