Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember

A baden-württembergi élelmiszer-ellenőrző hatóságok nyolc Dubai csokit vizsgáltak meg alaposabban, és arra jutottak, hogy azok nemkívánatos anyagokat tartalmaztak, például színezékeket, allergéneket és idegen zsírokat, vette észre a Spiegel hírét ezzel kapcsolatban a 444.hu nagyközönségi portál.

A minták kis száma még nem jelez tendenciát, de az eredmények nagyon aggasztóak, és arra késztettek bennünket, hogy egy speciális országos programot indítsunk a Dubai csokoládé országos kínálatának felülvizsgálatára

- idézi Peter Hauk élelmiszerügyi, vidékfejlesztési és fogyasztóvédelmi minisztert a hírben szereplő közlemény.

A nyolc bevizsgált termék közül öt különböző gyártóktól származik, van olyan, amit az Egyesült Arab Emírségekben gyártottak, és három olyan, amit három különböző törökországi gyárban.

A három török minta szezámmagot tartalmazott, ezt azonban nem tüntették fel a csomagoláson, így ezek veszélyesek lehetnek az arra allergiás fogyasztókra.

Az Egyesült Arab Emírségekből származó öt minta a jelentések szerint

valódi csokoládé helyett pálmaolajat tartalmazott, ami „a fogyasztók megtévesztésének egyértelmű esete”

Peter Hauk német miniszter szerint. Továbbá szinte az összes mintában magas arányban színezékkel helyettesítették az eredeti összetevőket.

 


Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés

Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés  

A Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) mintegy 70 projektet valósított meg 9 országban a most búcsúzó esztendőben.
A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei

A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei 

A magyar tulajdonú cégcsoport éves gazdasági összefoglalója.
Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése

Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése  

Rekordgyorsan, kevesebb mint 4 perc alatt kiszállított étel, egy millió forintos bevásárlás és közel ezer leadott rendelés egy felhasználótól: több rendhagyó eredmény is született 2024-ben a foodoránál.
Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet

Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet 

Egy kisebb jéghegyet és 3 és fél tonnányi macskaalmot szállítottak ki az idén a futárok.
Kihirdették az idei év legjobb mézét

Kihirdették az idei év legjobb mézét 

Egy szolnoki akácméz lett idén a győztes befutó.
Gasztroworkshop Dunaszerdahelyen

Gasztroworkshop Dunaszerdahelyen 

December 10-én tartották a 4. Gasztroworkshop gasztronómiai fórumot a Csallóközben.
Kihirdették a 2024-es San Pellegrino Young Chef Award for South Europe győztesét

Kihirdették a 2024-es San Pellegrino Young Chef Award for South Europe győztesét  

Haiku ihletésű őzhús fogással nyert a fiatal séf.
Növekszik a halfogyasztás Magyarországon

Növekszik a halfogyasztás Magyarországon  

A METRO Gasztroakadémián rendezett eseményen hangsúlyozták a magyar halak kiváló minőségét, egészségügyi előnyeit és környezetbarát jellegét, valamint a hazai halászok fontos és áldozatos munkáját.
A csokoládé, amely pillanatok alatt meghódította a világot

A csokoládé, amely pillanatok alatt meghódította a világot 

Mi az a dubai csokoládé, és mi az oka annak, hogy mindenki megőrül érte?
Három Michelin-elismerés a MOL Campus éttermeinek

Három Michelin-elismerés a MOL Campus éttermeinek 

Dupla Michelin-ajánlás a MOL torony éttermeiben és Lendvai Levente az Év Fiatal Séfje.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.