New York változatlanul a legnépszerűbb turisztikai célpont az Egyesült Államokban. Ezt jól tükrözik a statisztikai adatok, s még talán ennél is jobban a beruházási tervek. A legfrissebb adatok szerint tavaly 22 hotelt nyitottak meg a metropoliszban, s ezzel négyezer új szobával bővült a szállodai kapacitás. Ez azonban csak töredéke a várható fejlesztéseknek, hiszen 2018-ig kétszáz hotel építése, illetve felújítása folyik Manhattanben, Bronxban, Brooklynban, sőt még a Staten Islanden is. Ezek átadásával 20.000 szobával gyarapszik a világváros vendégváró kapacitása.
A butikhoteltől a csúcskategóriás szállodákig
A jövendő kínálat is változatos: a tucatnyi szobával rendelkező butikhotelektől az ötcsillagos „mamutokig” szinte minden kategóriában komoly fejlesztések zajlanak. A tavalyi átadások során a csúcskategóriát a Park Hyatt New York és a The Knickerbocker, valamint a Baccarat Hotel képviselte, de ezek mellett Brooklyn belvárosában, Long Island Cityben és Queensben is nyitottak három- és négycsillagos szállodákat. A most folyó szállodaépítések fókusza érthetően Manhattan közepe és a Fifth Avenue tőszomszédsága, de épül egy nagyméretű hotel a Central Park közelében is.
Tavaly 22 millió vendéget és 32,4 millió vendégéjszakát regisztráltak New Yorkban – ráadásul folyamatosan növekvő árak mellett. A szállodák mellett az üzleti utasokra is gondolva egyre több apartmanház építésébe is fogtak. A New York-i hotelek összesített kapacitása jelenleg 103.900 szoba.
A butikhoteltől a luxusig: szállodaboom New Yorkban
Kétszáz hotelt építenek, illetve újítanak fel jelenleg New Yorkban, s talán még ez sem lesz elegendő a csúcsra járatott turizmus igényeinek kielégítésére. Tavaly 32,4 millió vendégéjszakát értékesítettek a „Nagy Alma” házaiban, ami új csúcsnak számít.
Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!
2024. április 22. 15:30
A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként
A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek
A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak
A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand
Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe
A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja
LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye
Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest
A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá
Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
Interjú
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.