hirdetés

A butikhoteltől a luxusig: szállodaboom New Yorkban

Kétszáz hotelt építenek, illetve újítanak fel jelenleg New Yorkban, s talán még ez sem lesz elegendő a csúcsra járatott turizmus igényeinek kielégítésére. Tavaly 32,4 millió vendégéjszakát értékesítettek a „Nagy Alma” házaiban, ami új csúcsnak számít.

hirdetés

New York változatlanul a legnépszerűbb turisztikai célpont az Egyesült Államokban. Ezt jól tükrözik a statisztikai adatok, s még talán ennél is jobban a beruházási tervek. A legfrissebb adatok szerint tavaly 22 hotelt nyitottak meg a metropoliszban, s ezzel négyezer új szobával bővült a szállodai kapacitás. Ez azonban csak töredéke a várható fejlesztéseknek, hiszen 2018-ig kétszáz hotel építése, illetve felújítása folyik Manhattanben, Bronxban, Brooklynban, sőt még a Staten Islanden is. Ezek átadásával 20.000 szobával gyarapszik a világváros vendégváró kapacitása.

A butikhoteltől a csúcskategóriás szállodákig

A jövendő kínálat is változatos: a tucatnyi szobával rendelkező butikhotelektől az ötcsillagos „mamutokig” szinte minden kategóriában komoly fejlesztések zajlanak. A tavalyi átadások során a csúcskategóriát a Park Hyatt New York és a The Knickerbocker, valamint a Baccarat Hotel képviselte, de ezek mellett Brooklyn belvárosában, Long Island Cityben és Queensben is nyitottak három- és négycsillagos szállodákat. A most folyó szállodaépítések fókusza érthetően Manhattan közepe és a Fifth Avenue tőszomszédsága, de épül egy nagyméretű hotel a Central Park közelében is.

Tavaly 22 millió vendéget és 32,4 millió vendégéjszakát regisztráltak New Yorkban – ráadásul folyamatosan növekvő árak mellett. A szállodák mellett az üzleti utasokra is gondolva egyre több apartmanház építésébe is fogtak. A New York-i hotelek összesített kapacitása jelenleg 103.900 szoba.

The Knickerbocker (forrás: theknickerbocker.com)
The Knickerbocker (forrás: theknickerbocker.com)


Park Hyatt New York (forrás: newyork.park.hyatt.com)
Park Hyatt New York (forrás: newyork.park.hyatt.com)


A Baccarat Hotel szalonja (forrás: baccarathotels.com)
A Baccarat Hotel szalonja (forrás: baccarathotels.com)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai