hirdetés

A Dunántúlon is terjeszkedik a Hunguest

Az Opus Global Nyrt-hez tartozó Hunguest Hotels üzemelteti majd koncessziós szerződés keretében a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által fejlesztendő új szállodát a somogyi megyeszékhelyen.

hirdetés

Mint hozzánk eljuttatott közleményükben írják, a szállodalánc nyílt közbeszerzési eljárást követően nyerte el a négycsillagos komplexum üzemeltetési jogát 10 évre. A szálláshely 70 munkahelyet teremt Kaposváron, megduplázza a városban elérhető szállodai kapacitást, és állandó bevételi forrást jelent majd a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője, a Virágfürdő számára. 

A kaposvári Virágfürdő
A kaposvári Virágfürdő
 

Mennyi az annyi?

Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó szállodalánc a koncesszió időtartama alatt évi 121 millió forint + ÁFA díjat fizet a tulajdonos önkormányzatnak, az új hotel által generált vendégforgalom éves szinten várhatóan 50 ezer vendégéjszakával, és több tízmillió forint helyi adóbevétellel járul hozzá Kaposvár turisztikai teljesítményéhez. A Hunguest minden vendégéjszaka után fürdőbelépő díjat is fizet majd a szállodából kényelmesen elérhető Virágfürdőnek, ezen felül a szállóvendégek által vásárolt egyéb szolgáltatások és a fogyasztásuk után keletkező díjbevétel is pozitív hatást gyakorol a fürdő bevételére.

Adatok Somogy legújabb hoteljéről  

Kaposvár legújabb szállodája legalább 70 munkahelyet teremt a városban, 120 szobával, 150 fős konferenciateremmel, 272 négyzetméteres saját wellness részleggel és skybarral rendelkezik majd. 

A közleményben kitérnek arra is, hogy a négycsillagos szálloda vendégei a Hunguest Hotels többi egységéhez hasonlóan Kaposváron is számíthatnak arra, hogy a térítésmentesen használhatják a szomszédban elhelyezkedő fürdő szolgáltatásait. 

Cél a turisztikai vonzerő növelése

„A kaposvári szálloda üzemeltetésével egy új, nagy fejlődési potenciállal rendelkező desztinációban jelenik meg a Hunguest. A folyamatban lévő ipari beruházások jelentősen növelik majd az üzleti utazások számát a városban, ehhez biztosít kiváló minőségű szálláshelyet az általunk üzemeltetett szálloda. A kaposvári önkormányzat és a helyi turisztikai szereplők partnereként azon fogunk dolgozni, hogy a város és környéke egyre erősebb turisztikai vonzerővel rendelkezzen"  mondta Détári-Szabó Ádám, a szállodalánc vezérigazgatója.   

Végül azt is előrevetítik, hogy a Hunguest-lánc a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik Kaposváron a szálloda megnyitását követően, és tovább erősíti pozícióját a nagy kapacitású szállodák piacán. 

 

 

(forrás: Opus Global)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk