hirdetés

A személyes élmény mindenekelőtt

Partnerek számára szervezett Mikulás napi reggelivel köszöntötte a hétfőt Budea Ildikó, a Sissi és Corvin szállodákból lett hotel igazgatója és csapata. Aki az átépítéssel járó egyesítést követő újranyitás óta még nem járta be a házat, hétfőn megtehette.

hirdetés

„A belváros a Ferencvárosba költözött” — mondta Budea Ildikó. A Corvin esetében meg a szálloda után költözött, hiszen 20 éve, amikor a tömbrehabilitáció gyerekcipőben járt, a Corvin és a Sissi már álltak a IX. kerületi Angyal utcában. Ma is itt állnak, de a két hotel eggyé vált Corvin Hotel Budapest néven, két külön kategóriájú, 3 és 4 csillagos szárnnyal. Történt ez 2016 augusztus elején, mintegy 9 hónapnyi, a szállodai dolgozók részvételével zajló munkák után. A meghitt lobbyból már csak egy jól befűtött kandalló hiányzik a téli reggelen. Az új bútorokat és textileket kapó standard és superior szobák egyaránt tágasak, csendesek. A szálloda része 5, a Corvinnal szembeni épületben lévő, szintén igényesen felújított apartman is. Ezekkel az ún. közösségi megosztás elvén működő szálláskiadással kívánnak versenybe szállni Budea Ildikóék. Az igazgató szerint kategóriától függetlenül az airbnb és társai valós versenytársai a szállodáknak. Úgy véli, ez annak is köszönhető, hogy az airbnb-s lakáskiadáskor személyes kapcsolat alakul ki a kiadó és vendég közt. Az üdvözlésen túl olyan apróságnak tűnő dolgok is növelik a szállodai vendég személyesség élményét, mint a mai plasztik kártyás időkban a régi kulcsok megtartása — véli Budea Ildikó. Így a Corvinban, ahol a kulcs átvételekor és leadásakor pár jó szót mindig kapnak a vendégek.A megújult szálloda nyitását megelőzően nyerte el a ferencvárosi tömbrehabilitáció a legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat, a FIABCI Prix d’Excellence 2016. évi nagydíját. A tömbrehabilitáció eredményeképpen jöttek létre azok a csendes belső udvarok is, amilyenre a szálloda földszinti, 100 fős konferenciaterme néz. A ház teljes rendezvénykapacitása 180 fő, 3 terem között megosztva. A nagyteremben zajló reggeli során röviden bemutatkozott a szintén az ITH cégcsoporthoz tartozó bakonybéli Hotel Bakony. A csoport része egy, az osztrák Mönichkirchenben található vendégház, a Villa Luef is.

Budea Ildikó arról tájékoztatott, hogy a nagy foglalási portáloknak köszönhetően egyre népszerűbbek azon vendégek körében, akik belvárosi négycsillagos szállodát keresnek. Ők többségében külföldről, elsősorban Németországból és Olaszországból érkeznek. Egyelőre elenyésző a magyarok száma. Szerinte a hozzájuk érkező csoportok ideális mérete 20 fő körül mozog. Ők, amennyiben egy Sprinter típusú buszba beférnek, be tudnak hajtani a szállodához a ki- és beszállás erejéig. Ha valaki a személygépkocsijával nem ezt ellehetetlenítő módon „parkol”. Ha ennél nagyobb busszal közlekedne a csoport, marad a Mester utcai megállás. Ez esetben kérésre a szálloda saját kisbusszal veszi fel a vendégek csomagjait. Ha külföldi buszsofőr és a járgány a csoporttal éjszakázna, az autót egy Nagyvárad téri parkolóban teheti le egészen baráti áron.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai