hirdetés
hirdetés

Vadnyugati romantika a musztángok közt

Különleges, igazi cowboy hangulatot árasztó eco-resort nyílik jövő tavasszal. A Nevadában Mustang Monument néven nyíló hotel semmiben sem hasonlítható, „eco” azaz ökológia vagy természet központú turisztikai látványosságokhoz. A szálloda ugyanis csak jobb szó híján alkalmazható ehhez, az indián tipikből – sátrakból – álló csodaparkhoz. 

hirdetés

A Mustang Monument sátracskái sem emlékeztetnek az egykori őslakók alvóhelyeire, hiszen a tipik minden luxussal felszerelt sátrak, amelyeket a nevadai préri egy elhagyatott részén állítottak fel. De, ez önmagában még nem lenne elegendő a különleges jelző használatához. A több száz hektáros ős-préri –telep speciális vonzó erejét ugyanis a vadlovak, vagyis a musztángok jelentik. A Mustang Monument ugyanis erre, és a prériken egyre fogyatkozó vadlovak védelmére épül.

A magát üzletasszonyként jellemző alapító, Madeleine Pickens ugyanis évekkel ezelőtt döbbenten észlelte, hogy a vadnyugati filmekben is oly sokat látott vadlovakat befogják, szűk karámokba terelik – s így a biztos pusztulás vár rájuk. Pickens asszony – aki két, egyenként is dúsgazdag férjétől kapott-örökölt dollármilliókból - hatalmas területet vásárolt meg Nevadában és erre építette fel a speciális turisztikai projektet. A mindössze négy hónapig nyitva tartó vadló rezervátumba látogatóknak mélyen kell a pénztárcába nyúlni egy kétszemélyes, igaz full-luxus tipi éjszakánként 1400 dollárba kerül.

S ez csak az alapár, amibe a lovak – a hatalmas területen most több száz mustang él háborítatlanul - nézegetése, a prérin való sétalovaglás és nézelődés van benne. Minden egyéb kívánság extra dollár százakba kerül. Madeleine Pickens a turizmusonline-nak elmondta, hogy az előfoglalások alapján 2014-ben már telt házzal üzemel majd a Mustang Monument komplexum. A már elkészült 100 sátort eddig főleg norvég, finn német és francia turisták foglalták le, de jelentős számú amerikai is vágyik a hamisítatlan vadnyugati romantikára. A vendégek 4-10 napos turnusokban érkeznek majd, mert mint mondta ez nem egyéjszakás attrakció.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai