hirdetés
hirdetés

Drámai zuhanás Bécs turizmusában is

Bécs turisztikai hivatalának, a Wien Tourismusnak friss jelentése szerint az elmúlt évben mindösszesen 4,6 millió vendégéjszakát könyveltek el a város szálláshelyein. Ez közel 74 százalékos visszaesés a rekordévnek számító 2019-es esztendő adataihoz, amikor 18,6 millió volt ugyanez a mutatószám.

hirdetés

A tavalyi vendégforgalom közel fele a belföldi- és a német piacnak köszönhető. A szálláshelyek nettó  bevételéről az első tizenegy hónap vonatkozásában állnak rendelkezésre jelenleg adatok, ezek szerint 232 millió euró jelent meg a szálláshelyek könyvelésében, amely 74 százalékos visszaesés a megelőző év bázisidőszakához képest.

Közben egyre aggasztóbb hírek érkeznek a vendéglátás helyzetéről is. Peter Dobcak, a bécsi gazdasági kamara, a WKO Wien vendéglátó tagozatának elnöke szerint a vendéglátósok 25-30 százaléka nem éli túl a válságot. Olyan patinás kávéházak, mint a Cafe Mozart, Cafe Landtmann üzemeltetői több száz más esethez hasonlóan már olyan jelentős bérleti díj tartozást halmoztak fel, amelyet a meglévő likviditásból és támogatásokból nem képesek fedezni. További célzott támogatásokra van szükség, érvelt Peter Dobcak.

Ausztriában a héten 160 étterem és kávéház előtt gyújtottak halotti mécseseket, hogy az üzemeltetők felhívják figyelmüket a kilátástalan anyagi helyzetükre.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai