hirdetés

Fini pirított lisztkukacos szendvics rendel!

A rovarevés egészséges, fenntartható s mi több, az ilyen ételek állítólag még finomak is – állítja cikkében a The Daily Meal. Bár az ízeltlábúakkal történő táplálkozásé lehet a jövő, a mondott állatokból készült élelmiszerek még mindig inkább réspiaci termékeknek számítanak. Wales-ben mindenesetre még ezen a héten megnyitja kapuit az Egyesült Királyság első, kifejezetten rovarokra specializálódott étterme.

hirdetés

A The Telegraph szerint a Grub Kitchen a Délnyugat-Wales-i Pembrokeshire-ban kezdi meg a működését. Andy Holcroft, a főszakács szavainak értelmében a cél az, hogy az emberek elgondolkodjanak azon, hogy mit esznek. Az étterem védjegyének számító pirított lisztkukacos, tücskös és szöcskés szendviccsel mindez nem tűnik megvalósíthatatlan törekvésnek.

A Grub Kitchen európai forrásokból szerzi be az ehető rovarokat, de Holcroft reményei szerint hamarosan a saját gazdaságát is útnak indíthatja, amivel a resti egyszersmind „locavore” (helyi termelésre támaszkodó) vendéglátó egységgé válik majd. Az étterem a fenntartható táplálkozásra fókuszál, repertoárja pedig többek között a falafel, a thai curry, a fagylalt és a sütemények rovarból készített változataiból tevődik össze.

Jóllehet, a vevők egy része minden bizonnyal idegenkedik a hasonló termékektől, ám Holcroft se gondolja, hogy egy lisztféregből előállított hamburger látványára majd mindenki tapsikolni fog örömében. „Nem várhatom el, hogy mindenki kedvelje őket, mint ahogy azt sem, hogy mindenki odalegyen a halért, a gombáért vagy a sertéshúsért” – mondta.

A fiatalabb vendégeket tekintve mindamellett optimista a vállalkozó. „A gyerekek szeretik az ehető rovarokat" – fogalmazott Holcroft. – „[Egyelőre még] nincs meg bennük a félelemnek az a bizonyos tényezője.”

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

(forrás: Élelmiszer online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai