hirdetés
hirdetés

Főszezon: kiemelt szerepet kapott Kassa

Ajándékokkal, kóstolókkal, a szállodáknál foglalási engedményekkel marasztalták a standoknál a vendégeket szeptember végén 29-30-án, a Budai Várban megrendezett Főszezon Turisztikai, gasztronómiai kiállítás és vásáron. 

hirdetés

A díszvendég idén Miskolc és testvérvárosa Kassa volt. Több ezer négyzetméteren száznál több kiállító mutatta meg magát a Hunyadi, a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon. A kiállításon a vidék kínálata uralkodott és most először mutatkoztak be külföldi szállás- és utazási ajánlatok.

Fogyasztóvédelem a turizmusért

A kiállításon külön standja volt a fogyasztóvédelemnek is. Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ Magyarország igazgatója szerint kiadványaikat sokan keresték, a fogyasztóvédelmi totót is többen kitöltötték, melynek eredményei szerint sokan nem ismerik az utazással kapcsolatos jogaikat. Az igazgató elmondta, az ő dolguk, hogy a határokon átnyúló fogyasztóvédelemről bővebb felvilágosítást adjanak.

A fogyasztóvédelem standja
A fogyasztóvédelem standja

Kassa kiemelt helyen szerepelt az idei Főszezonban

Mint Sonja Jelínkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal vezetője lapunk munkatársának elmondta, Kassa nemcsak itt, hanem a szlovákiai turisztikai marketingben is kiemelt helyen szerepel, hiszen Kassa lesz 2013-ban Európa kulturális fővárosa. A standon kiadványaikkal a Fehér éjszaka nemzetközi művészeti rendezvénysorozatra, és a Márai-útra fókuszáltak, testvérvárosukkal, Miskolccal együtt színes parádét mutattak be. A háromezer darab szlovákiai prospektusukból alig maradt, az 500-600 Kassát bemutató anyagukból is szépen fogyott. Érdekessége a standnak, hogy kínai nyelvű prospektust is kínáltak.

Kassai kínálat
Kassai kínálat

- Az utolsó két esztendőben 34 százalékkal nőtt a magyar vendégéjszakák száma Szlovákiában - tájékoztatta munkatársunkat Sonja Jelínkova, aki annak is örült, hogy a standot felkeresők felkészültek voltak, mindenki tudta, hogy Kassa lesz jövőre Európa kulturális fővárosa.

Újdonságok Tatán, a vizek városában

Kovács Zsófia, a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület titkára szerint Tatán mindig történik valami. Mint mondta, az idén elsőként rendezték meg a Tatai Utcazene Fesztivált, valamint némi újítással megfűszerezve várta a látogatókat a Tatai Patara, török kori fesztiválsorozat. A 2011 óta működő egyesület idén júliustól-szeptember végéig elindította a városban garantált gyalogos, illetve kerékpáros városnéző túráit. Idén elindult garantált programjuk, a Borhajó a tatai Öreg-tavon címet viselő út, ahol a hajót működtető Duna Rendezvényszervező Kft.-vel, illetve neszmélyi, tatai borászatokkal együttműködve kínáltak élményeket.

Programok az Öreg-tónál
Programok az Öreg-tónál

Mi vár még a Tatára látogatókra? A szokásnak megfelelően az Öreg-tavi Nagyhalászat, október 20-21-22-én. Az idei évben az „utolsó nagy durranás” a sokak által kedvelt tatai Vadlúd sokadalom nevű fesztivál november 24-én, ahol az Öreg-tó egyedülálló élővilágának részeként számos vadlúd faj megfigyelhető.

Kedvezmények mindenütt

A Főszezonon, sok szálloda és fürdő kínált kedvezményeket. Többek között a tavaly júliusban Hajdúszoboszlón megnyílt Hotel Atlantis, melynek igazgatónője tájékoztatta lapunk munkatársát az elmúlt egy év eredményeiről és a foglalásokról. Varga Zsuzsanna elmondta, hogy most, a kiállításon sokan kihasználták, hogy 15 százalékos kedvezménnyel foglalhatnak szobát.

Hotel Atlantis
Hotel Atlantis

Szállodájukban az első év jól sikerült, átlagosan a szobák 50-55 százaléka foglalt volt, és keresettek voltak a hosszú hétvégék, amikor az időseknek és a gyerekeknek külön családi programokat szerveztek. Sikeresek voltak azok az újítások is, amellyel arra törekedtek, hogy olyan szolgáltatásokat is bevezessenek, amelyek más szállókban még nincsenek, vagy csak kevésben találhatóak. Ilyen volt például a Parafango-kezelés, vagy a tibeti hangtál-masszázs.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai