hirdetés
hirdetés

Futurisztikus futballpálya épülhet Katarban

Katarban a világ első föld alattinak nevezett (valójában fölbe süllyesztett) stadionját készülnek megépíteni a fővárosban, Dohában.
hirdetés

Az MZ&Partners tervezőiroda által megálmodott létesítménynek 11 ezer fős főlelátója lesz, amely a talajszint alól emelkedne ki, előtte lenne a föld mélyébe süllyesztett gyepszőnyeg. A világítást – és a tervezők erre a legbüszkébbek – nem a hagyományos vastraverzek, hanem a létesítménybe beépített lámpák adnák, ami tovább erősítené az amúgy is misztikus hatást, és megszűnne a megszokott "négyárnyékú" focista látvány. A süllyesztett stadion részben megóvná a játékosokat a sivatagi forróságtól, amivel rengeteget lehet spórolni a légkondicionáláson, és mégis hűvös, kellemes atmoszférát lehet varázsolni a pályára és a nézőtérre. Az építmény 2010 környékére készülne el. (Nemzetisport/Archiweb)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés