hirdetés
hirdetés

Havanna a Fészek Klubban

Új életre kelt az évek óta „haldokló” Fészek klub. Az egykor szebb napokat megért művész centrumban kubai étterem és bár nyílt az elmúlt hét végén. 

hirdetés

A LA BODEGUITA DEL MEDIO (LBDM) kubai étterem avatóbeszédét H.E. Julio Ceasar CANCIO FERRER kubai nagykövet mondta. A La Bodeguita Del Medio a kubai étterem hivatalos franchise képviselője Magyarországon- tulajdonosa azonban egy cseh üzletember, aki Prágában már rendelkezik egy kubai étteremmel.

Kevés olyan étterem van a világon, amely annyira hosszú és gazdag történettel, valamint annyi híres vendéggel büszkélkedhetne, mint a havannai La Bodeguita Del Medio. Az étterem neve spanyolul annyit tesz: „kocsma az utca közepén”. A híres éttermet 1942 - ben alapította Angel Martinez, és rövid időn belül rendkívüli népszerűségre tett szert, főleg értelmiségi, művész és bohém körökben. Leghíresebb állandó vendége a kalandos életű író, Ernest Hemingway, de többször megfordult az étteremben Pablo Neruda, Gabriel Garcia Marquez, Brigitte Bardot, Sophia Loren, és napjaink hollywoodi sztárjai is, akikről különböző fényképeket helyeztek el a falakon.

Kattintson további képekért

Budapesten a megfakult fényű Fészek klub legendája ma is mélyen él az emberek emlékezetében. Az épület stílusában, hangulatában ma korhűen tükrözi az eredeti koloniál stílust. Ez újították és alakították egy kubai látványvilággal. Ez azonban csak az első lépés az óriási átalakításban, mert tavasszal a kertben is monumentális nagyságú felújítás lesz. Ennek keretében 20 méter hosszú bárpult, óriás pódium, grill terasz kerül kialakításra, mindez 500 fő befogadására lesz alkalmas. Igyekeznek összekötni a kubai és a magyar kultúrát is.

Az étterem hemzseg a tradicionális emlékektől, amelyeket egyenesen Havannából hoztak, így például megtaláljuk Hemingway aláírását, vagy egy felfordított széket is, melyet egy híres kubai író emlékének szenteltek. Mielőtt elindult a második világháborúba, azt kérte a La Bodeguitában, hogy fordítsák fel a székét, és ha visszatér, akkor majd újra azt fogja használni. Sajnos, soha nem tért vissza, elesett a háborúban, így azóta minden LBDM étteremben, a világ bármely táján, egy fejjel lefelé, a falra akasztott székkel tisztelegnek az emlékének.

A vendégek nemcsak baráti légkört, professzionális kiszolgálást kapnak, de a hét minden napján élvezhetik a kubai élőzenét és táncot, hisz a budapesti La Bodeguita Del Medioban a fiesta soha nem ér véget.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai