hirdetés
hirdetés

Hévíz termálturisztikai tapasztalataiból merítkezik Kína

Hévíz a 2019. május 15-19. között megrendezett Nyugat-Kínai Nemzetközi Kereskedelmi és Befektetési Vásáron vett részt a Magyar Kormány küldöttségével. A vásáron hazánk díszvendégként kapott kiemelt figyelmet. A magyar delegációt Jakab István, az Országgyűlés egyik alelnöke vezette, Hévíz városát Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Kft. ügyvezetője képviselte.

hirdetés

A befektetési vásáron, ahol közel 100 országból és régióból közel 7.000 vállalat, valamint 130.000 vendég jelent meg, Hévíz önálló standdal mutatkozott be. A vásárral párhuzamosan tartották meg a 2. Magyar-Kínai Termálipari Együttműködési Fórumot, illetve a Magyar Turisztikai Promóciós Rendezvényt, valamint a Bank of China szervezésében a Határokon Átívelő Kereskedelmi és Befektetési Konferencia és B2B találkozót. A szakmai eseményen, közel 300 egészségturisztikai szakember jelenlétében két stratégiai együttműködést írt alá Hévíz. Beibei városával kötött stratégiai megállapodást Papp Gábor, Hévíz polgármester, melynek célja partner kapcsolat kialakítása a termál víz hasznosítási lehetőségek valamint turisztikai fejlesztések témakörében.

H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pedig háromoldalú stratégia megállapodást kötött a Hakone Csoporttal valamint a Nanjing SOHO Healthy Town Investmenttel, melynek célja a Hévízi Tradicionális Kúra népszerűsítése, valamint szakértelmének hasznosítása kínai termál turisztikai beruházások kapcsán. Az együttműködések hosszú távon hozzájárulhatnak a kínai vendégszám és tartózkodási idő növeléséhez, valamint a Hévízi Tradicionális Kúra nemzetközi ismertségének növeléséhez, emellett erősíti a magyar és kínai kormány között 2019. áprilisában lefektetett Ötpontos Tervet, a vízügyi és kifejezetten a gyógyvíz hasznosítási együttműködések területén.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai