Idén gond lesz a gyümölcsalappal, de a fagyibiznisz attól még nagyon megy

Ennek ékes bizonyítékaként a pesti belvárosi Kossuth Lajos utcában most megnyílt fagyizónál máris kígyóznak a sorok. A Gelateria Pichler megnyitóján jártunk.

A most megnyílt fagyizó tulajdonosai egy olasz-magyar házaspár, akik tutira mentek a siker érdekében: nemcsak tökéletes lokációval nyitották üzletüket (egy kőhajításnyira az épp velük egy időben megnyílt, és idén nyilván szintén nagy durranásnak számító Párisi Udvartól), hanem a fagylaltok minőségére is odafigyeltek. Nem a másutt gyakran fellelhető, olasz fagylaltnak hirdetett, egyenborzalmakat kínálnak üzletükben, hanem egy igazi hazai fagyi-nagyágyút, a székesfehérvári illetőségű Damniczki Balázs cukrászmestert kérték fel, hogy fagylaltkülönlegességeit szállítsa ezentúl minden nap a Gelateria Pichlerbe. Balázs 24-féle ízt visz nap mint nap, amelyeket a több mint 60 fagylaltot felölelő szortimentből választanak ki, így lehetőség van arra is - a nagy kedvencek mellett -, hogy mindig újabb és újabb kreációkat fedezzenek fel a visszatérő vendégek. A pult választékának felét a tejmentes sorbet–k alkotják, illetve – a laktózmentes választékon túl - cukormentes fagylaltokat szintén találni a kínálatban. 

Persze nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az idei nyár egyik nagy slágere a fehérvári cukrász egyik díjnyertes alkotása, a 2013-ban az Év Fagylaltjának választott Vörösboros málna lesz. A bevállalósabbak azonban nyilván megkóstolják majd a mester egy másik díjazott kreációját, ez a fekete teás málnafagyi, amely a Gelato World Tour magyarországi versenyén vitte el a pálmát.

A megnyitó alkalmával, ahol a fagyimester is jelen volt, az alapanyagbeszerzési helyzetről is szót váltottunk, ezzel kapcsolatban Balázs elmondta, nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy előre lássa, az elmúlt hetek csapadékos időjárásának köszönhetően az eper, a málna nagyon vizes lesz, ezért ő nem is gurulós málnát, vagy eperszemeket vásárol, hanem málna- és epergrízt inkább. Csak a mihez tartás végett: eperből a fehérvári üzemben 7-10 napra 100 kg-ot használnak fel, málnából ennél is sokkal többet: 3t/év az évi mennyiség, amiből a fagyi készül.

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.