Így csábítja az osztrák főváros a belföldi turistákat

Markus Grießler a bécsi gazdasági kamara (WKO) turisztikai tagozatának elnöke nagyon jó kezdeményezésnek tartja a belföldi turisták fővárosba csábítását ösztönző, idén június végéig tartó, „Éld át a fővárosod!” mottó alatt futó forgalomélénkítő akciót.

A kezdeményezés keretében az ausztriai lakhellyel rendelkezőket szólították meg, különleges és kedvezményes ajánlatokkal pár napos bécsi szabadságolásra invitálják őket. A speciális VIP-csomagba máskor nem elérhető, exkluzív programokat is szerveznek, így a „csak most" és „egyszer az életben" lehetőséggel csábítják a saját fővárosukat más perspektívából megélni kívánó ausztriai lakosokat. Az akcióhoz eddig közel 30 négy- és ötcsillagos szálloda csatlakozott, mint például a Ritz Carlton, a Park Hyatt Vienna vagy a Hotel Sacher és az Imperial szálloda. Két főre és 2 éjszakára szóló szálláshely programcsomaggal már 199 eurótól elérhető, de a legfelső luxuskategóriában sem kerül a kétéjszakás városi kaland többe, mint 499 euró - írja a GD Consulting.

Az akció kezdeményezője, ötletgazdája, Christian Lerner a kezdeményezés indításakor osztrák Kuriernak elmondta: a tavaly nyáron már kipróbált akció keretében 10 ezer osztrák élt a lehetőséggel, s leginkább a luxuskategória szálláshelyei voltak kedveltek. Bár a tavalyi foglalások a kezdeti várakozásokat alulmúlták, idén bíznak az akció sikerében, hogy sokan látogatnak a vidéki Ausztriából Bécsbe, illetve a bécsiek közül is sokan szeretnék más szemszögből megismerni, „megélni saját fővárosukat." Markus Grießler utalt arra, hogy egyedül Bécsben 50 ezer álláshelyet biztosít a turizmus, így minden az ágazat újraindítását támogató akció hatalmas segítség és lehetőség a munkahelyek megőrzése érdekében.


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.